«

»

Print denne Indlæg

Grydestegt kylling med brun sauce og kartofler

Grydestegt kylling med brun sauce

Til 4 personer

 

Hvis man skulle kåre en ny nationalmenu, ville grydestegt kylling med brun sauce og hvide kartofler, være et oplagt valg.

Du får en fantastisk sauce til de hvide kartofler og du får et rigtigt sundt måltid, som mætter i lang tid.

Du kan endda bruge de billige kyllinger som kan købes i ethvert supermarked og få et godt resultat. Men landkyllinger eller øko kyllinger er bedst.

Af Min madopskrift

Ingredienser Grydestegt kylling
  • 1 hel kylling
  • 1200 gram petit kartofler
  • Blomkål
  • Fløde (Kan udelades)
  • Smør
  • 3 dl. Vand
  • Timian, tørret
  • Salt
  • Peber
  • 1 dl Balsamicoeddike
  • 2 spsk. mel
  • Evt. sovsekulør
Tilbehør til Grydestegt kylling
  • Petit kartofler
  • Agurkesalat
  • Brun sauce
  • Evt. ribsgele
Fremgangsmåde Grydestegt kylling
  1. Kyllingen skylles både udvendigt og indvendigt og evt. indmad fjernes. Dup den tør med køkkenrulle.
  2. Krydr kyllingen med Timian, salt og peber indvendig og udvendig.
  3. Tag en stor jern eller stegegryde.
  4. Kom en stor klat smør i gryden, og brun kyllingen grundigt på alle sider ved middelkraftig til kraftig varme i ca. 10 minutter.
  5. Når kyllingen er brunet, kommes der balsamicoeddike ved. Lad det svinde ind til halvdelen, før der kommes vand og vin ved.
  6. Lad nu kyllingen simre ved lav varme og under låg en god i ca. 1 ½ til 2 timer.
  7. Vend den et par gange.
  8. Kyllingen er færdig, når der kommer klar saft ud, når man stikker ind i låret eller brystet.
  9. Når kyllingen er ved at være færdig koges petit kartofler og blomkålen dampes.
  10. Tag kyllingen op i en dyb tallerken, og hold den varm, ved at pakke den ind i folie.
Fremgangsmåde brun sauce
  1. Varm saucen i gryden op.
  2. Kom mel i en melryster sammen med lidt vand og ryst en meljævning. Kom det i saucen lidt af gangen til saucen har den tykkelse du vil have.
  3. Smag sauce til med salt og peber.
  4. Tilsæt evt. lidt piskefløde, hvis du ønsker en tykkere og afrundet sauce, men det er ikke noget vi selv bruger til denne opskrift.
  5. Er saucen for lys, kan du tilsætte lidt kulør.
Prøv også langtidsstegt kylling

Servering

Parter kyllingen, og server den på et fad.

Kom de kogte kartofler i en skål og pynt evt. med friskhakket persille.

Anret den dampede blomkål.

Kom saucen i en sauceskål.

Kom agurkesalat i en skål.

Kom ribsgele i en skål

Fakta om opskriften
Navn: Grydestegt kylling med brun sauce og kartofler

Af:

Kort beskrivelse: Grydestegt kylling med brun sauce og hvide kogte petit kartofler

Kategori: Kylling

Billede af opskriften:
Grydestegt kylling med brun sauce og kartofler

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 15 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 90 minutter

Tid i alt: 120 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: Til 4 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
1 hel kylling
1200 gram petit kartofler
Blomkål
Fløde (Kan udelades)
Smør
Vand
Salt
Peber
1 dl Balsamicoeddike
2 spsk. mel
Evt. sovsekulør
Petit kartofler
Agurkesalat
Brun sauce
Evt. ribsgele


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 2 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Grydestegt kylling med brun sauce og kartofler blev sidst redigeret: august 31st, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kylling/grydestegt-kylling-med-brun-sauce-og-kartofler.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *