«

»

Print denne Indlæg

Hel kylling i karry med ris og kokosmælk

Hel kylling i karry (Umami)

Af Min Madopskrift

 

 

Ingredienser hel kylling i karry:

  • 1 hel kylling på ca. 1400 gram
  • 1 løg
  • 1 fennikel
  • 200 g. bacon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 stor tsk. karry
  • 1 stor tsk. paprika
  • 1,5 dl fløde
  • 6 stængler kinakål
  • 1- 2 limefrugt
  • Salt og peber
  • 3 dl ris
  • Olivenolie eller rapsolie

Fremgangsmåde:

Kyllingen skylles og tørres og kommes i et ildfast fad. Tag nu en pensel og smør olie henover kyllingen. Drys paprika og karry over.

Kom 50 gram bacon skåret i 5 cm stykker over kyllingen.

Sæt kyllingen i ovnen på 200 grader. Den skal have ca. 70 min i alt.

I mens forberedes saucen og ris.

Skær løg og fennikel i tynde ringe der halveres.

Kinakål skylles og skæres i strimler, og det grønne sættes til side.

Skær resten af bacon i 5 cm skiver.

Halver limefrugt.

Kom bacon på panden og steg den lidt sprød. Kom løg og fennikel på panden og svits det med. Kom nu kinakål på panden. Tag lidt stegesky fra kyllingen og kom den hen over.

Kom nu en stor tsk. karry over og svits det med i ca. 1 minut.

Kom kokosmælk og fløde over og rør rundt.

Skru ned for varmen og lad det simre. Kom evt. et låg over, så vandet ikke fordamper.

Kog risene.

Læg de færdigkogte ris på et fad. Tag kyllingen ud af oven og læg den på risene. Tag halvdelen af saucen og læg den ved risene.

Lad panden med resten af saucen stå på bordet, så der kan suppleres med ekstra sauce.

Summary
recipe image
Recipe Name
Hel kylling i karry med ris og kokosmælk
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Hel kylling i karry med ris og kokosmælk blev sidst redigeret: december 26th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kylling/hel-kylling-karry-med-ris-og-kokosmaelk.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *