«

»

Print denne Indlæg

Hel kylling med rodfrugter i fad

Hel kylling med flødestuvede rodfrugter i fad

Af Min Madopskrift

 

Hel kylling med rodfrugter i fad, ser allerede indbydende ud inden det skal spises. De mangefarvede rodfrugter, hel kylling på rist, og duftene fra urterne gør, at man bliver sulten med det samme.

Denne helstegte kylling er en af vores favoritretter her om efteråret og vinteren. Den er sprængfyldt med vitaminer og så smager det skønt.

Derudover er det en god måde at få de rodfrugter på, som man skal have. Selv de fleste børn, vil spise rodfrugter, hvis de bliver serveret som en slags flødekartofler og med kylling.

Vi bruger ikke olie eller smør til denne ret, kun naturlig fløde, mælk, ost og lækre sprøde rodfrugter

Ingredienser Hel kylling med rodfrugter i fad:

  • 1 hel kylling på ca. 1200 – 1400 gram
  • 1.5 – 2 kg. Blandede rodfrugter:
  • 10 kartofler
  • 2 store gulerødder
  • Persillerod
  • Pastinak
  • Porer
  • Knoldselleri
  • Jordskokker
  • Rødbeder
  • 1 stort løg eller fire skalotteløg
  • 6 fed hvidløg
  • 4 dl. fløde
  • 1 dl mælk
  • 100 gram revet ost.
  • 150 gram bacon i skiver
  • Paprika
  • Timian
  • Salt og peber

Fremgangsmåde Hel kylling med rodfrugter i fad:

Rens og skyld kyllingen og dup den tør. Drys paprika over hele kyllingen. Dæk kyllingen med skiverne af bacon.

Sæt kyllingen på risten.

Skræl og vask grøntsager, og skær dem i terninger eller stykker på ca. 1.5 cm. Porer skæres i skiver.

Pil skalotteløget, og skær dem i 8 stykker. Hak hvidløget fint.

Bland alle grøntsager og løg og kartofler sammen, og læg det i et ovnfast fad. Drys timian over alle rodfrugterne.

Kom det i ovnen under på varmluft og sæt temperaturen til 160 grader. Det hele skal have ca. en time eller mere. Vend det rundt en gang i mellem

Efter ca. 30 min kommes fløde, ost og mælken over rodfrugterne og det hele vendes godt rundt, også kylling vendes.

Efter ca. 1 time ses efter om kyllingen er færdig. Når den er færdig tages den ud, og rodfrugter steges færdig på almindelig varme på 200 grader.

Tag det ud, når rodfrugter er møre.

Vi rørte en mayonnaise som lidt dip.

Tilbyd evt. også lidt frisk salat.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Hel kylling med rodfrugter i fad
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Hel kylling med rodfrugter i fad blev sidst redigeret: november 4th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kylling/hel-kylling-med-rodfrugter-fad.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *