«

»

Print denne Indlæg

Kylling i Römertopf

Kylling i Römertopf med flødesauce

Til 4 personer

 

Kylling i Römertopf er en favorit opskrift, da den smager godt og er nem at lave. Kyllingen passer sig selv i ovnen, og du får tilmed den herligste sauce.

Af Min Madopskrift

Ingredienser Kylling i Römertopf
  • 1 stor økologisk kylling
  • 1 porre, skåret i tynde skiver på langs
  • 8 skalotteløg eller 2 løg, skåret i både
  • 2 ½ dl fløde
  • 3 dl ægte æblemost eller friskpresset æblesaft
  • 1 spsk. honning eller ahornsirup
  • 1 kvist rosmarin
  • 150 gram røget bacon i tern
  • Smør
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Tilbehør

  • Ris, agurkesalat og kogte grøntsager
Fremgangsmåde Kylling i Römertopf
  1. Römertopfens låg og bund, fyldes med vand og trækker i 30 minutter, inden den tages i brug.
  2. Gør grøntsagerne klar.
  3. Smør kyllingen ind i honningen.
  4. Kom øvrige ingredienser i bunden af den fugtige römertopf og læg kyllingen med brystet nedad oven på grøntsager.
  5. Krydr med salt og peber.
  6. Læg låg på og sæt det hele i en kold ovn! Tænd ovnen, stil den på 200 grader.
  7. Efter en halv time vendes kyllingen.
  8. Efter 1 time og 30 minutter tager du låget af römertopfen og sætter ovnen på 250 grader.
  9. Giv kyllingen ca. ti minutter eller indtil den har fået farve.
  10. Tag kyllingen op af römertopfen.
  11. Kog ris.
  12. Si derefter indholdet fra römertopfen ned i en gryde og kog det ind, til saucen har den rette konsistens.
  13. Gem nogle grøntsager fra römertopfen.
  14. Smag til med salt og peber.
  15. Parter kyllingen ud i stykker og server med kogte ris, sauce, hjemmelavet agurkesalat og grøntsager fra römertopfen.
  16. Drys evt. med finthakket rosmarin.
Prøv også Pulled Chicken i Römertopf

 

Tips til Kylling i Römertopf

Du kan variere krydderurter fra gang til gang

Du kan udskifte ris med kartofler eller pasta

Fakta om opskriften
Navn: Kylling i Römertopf

Af:

Kort beskrivelse: Kylling i Römertopf med flødesauce

Kategori: Kylling

Billede af opskriften:
Kylling i Römertopf

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 60 minutter

Tid i alt: 70 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: 4 portioner

Alle Ingredienser til opskriften:
1 stor økologisk kylling
1 porre
skåret i tynde skiver på langs
8 skalotteløg eller 2 løg
skåret i både
2 ½ dl fløde
3 dl ægte æblemost eller friskpresset æblesaft
1 spsk. honning eller ahornsirup
1 kvist rosmarin
150 gram røget bacon i tern
Smør
Salt
Friskkværnet peber
Ris
agurkesalat


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Kylling i Römertopf blev sidst redigeret: november 17th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kylling/kylling-i-romertopf.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *