«

»

Print denne Indlæg

Kylling kiev med Kartoffel/broccolimos

Kylling kiev

Til 4 personer

 

Af Min Madopskrift

Meget crispy, sprød og saftig kylling kendetegner Kylling kiev. Med Kartoffel/broccolimos og stegt spidskål, bliver det en dejlig menu.

Ingredienser Kylling kiev
  • 4 stykker røget stribet flæsk eller 150 gram bacon i skiver
  • 4 x 150 g kyllingebryster
  • 1 spidskål
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 store æg
  • 150 g friske brødkrummer eller rasp
  • Solsikkeolie
  • 2 citroner
  • Smør
  • 4 fed hvidløg
  • 1 lille bundt frisk bredbladet persille
  • Usaltet blødt smør
  • 1 knivspids cayennepeber
  • Broccoli buketter
  • 800 g kartofler
  • Olivenolie
  • Solsikkeolie
Fremgangsmåde Kylling kiev
  1. Steg bacon eller flæsk med lidt olie i en gryde på medium varme til de er gyldne og sprøde.
  2. Lad dem dryppe af og hak bacon fint
  3. Sæt til side
  4. Kom det bløde smør i en skål
  5. Skræl hvidløg og pres det over smørret
  6. Skyl og hak persille og bland i det smørret
  7. Krydr med cayennepeber og rør det hele godt sammen
  8. Sæt det i fryseren en halv time.
  9. Lav et snit kyllingebryster og kom smørret i
  10. Tag nu finthakket bacon og pres det godt ned i smørret
  11. Luk til med kødnåle
  12. Gentag med de 3 resterende bryster.
  13. Forvarm ovnen til 180 ° C
  14. Kom mel i en flad skål, og pisket æg i en anden skål
  15. Kom rasp, cayennepeber, salt og peber krydderier i en tredje skål og bland det sammen
  16. Dyp først kyllingebryst i mel, derefter i pisket æg
  17. Lad det overskydende dryppe af
  18. Til sidst vendes i rasp eller brødkrummer
  19. Kom ca. 2 cm solsikkeolie på en stegepande og tænd op på medium varme og steg bryster ca. 2 minutter på hver side eller indtil de er gyldne
  20. Steges færdig i ovnen i ca. 10 minutter, eller indtil de er gennemstegte
Kartoffel/broccolimos
  1. Skræl og hak kartoflerne groft
  2. Tag en stor gryde og kom dem i
  3. Koges i saltet vand i 12 til 15 minutter, eller indtil kartofler er møre.
  4. Pluk broccoli og kom det ned til kartoflerne i de sidste 8 minutter.
  5. Hæld vandet fra og mos indtil alle klumper er væk
  6. Kom en stor klat smør ned i mosen og smag til med salt og peber.
Stegte spidskål
  1. Skyl og fjern de yderste blade
  2. Skær spidskål i kvarte
  3. Kom olie på en pande og steg spidskål gyldne og sprøde i ca. 15 minutter

Servering

Fordel Kartoffel/broccolimos på en tallerken og kom kylling Kiev på toppen af hver portion. Eller Evt. ved siden af mos

Kom spidskål ved siden af og pres lidt citronsaft over

Serveres med citronbåde.

Prøv også Gordon Blee af fadkoteletter

 

Tips til Kylling kiev med Kartoffel/broccolimos

Du kan også bruge gås eller kalkunbryster

Tilsæt evt. gulerod til mosen

TRYK PÅ + for al Info om opskrift >>>
Fakta om opskriften
Navn: Kylling kiev med Kartoffel/broccolimos

Af:

Kort beskrivelse: Kylling kiev med Kartoffel/broccolimos og sprødstegt spidskål

Kategori: Kylling

Billede af opskriften:
Kylling kiev med Kartoffel/broccolimos

Udgivet:
Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 30 minutter

Tid i alt: 40 minutter

Nutrition: 0, se info

Antal: Til 4 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
4 stykker røget stribet flæsk eller 150 gram bacon i skiver
4 x 150 g kyllingebryster
1 spidskål
3 spsk. hvedemel
2 store æg
150 g friske brødkrummer eller rasp
Solsikkeolie
2 citroner
Smør
4 fed hvidløg
1 lille bundt frisk bredbladet persille
Usaltet blødt smør
1 knivspids cayennepeber
Broccoli buketter
800 g kartofler
Olivenolie
Solsikkeolie


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Kylling kiev med Kartoffel/broccolimos blev sidst redigeret: januar 24th, 2017 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kylling/kylling-kiev-med-kartoffelbroccolimos.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *