Kylling kiev
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Meget crispy, sprød og saftig kylling kendetegner Kylling kiev. Med Kartoffel/broccolimos og stegt spidskål, bliver det en dejlig menu.
Ingredienser Kylling kiev
- 4 stykker røget stribet flæsk eller 150 gram bacon i skiver
- 4 x 150 g kyllingebryster
- 1 spidskål
- 3 spsk. hvedemel
- 2 store æg
- 150 g friske brødkrummer eller rasp
- Solsikkeolie
- 2 citroner
- Smør
- 4 fed hvidløg
- 1 lille bundt frisk bredbladet persille
- Usaltet blødt smør
- 1 knivspids cayennepeber
- Broccoli buketter
- 800 g kartofler
- Olivenolie
- Solsikkeolie
Fremgangsmåde Kylling kiev
- Steg bacon eller flæsk med lidt olie i en gryde på medium varme til de er gyldne og sprøde.
- Lad dem dryppe af og hak bacon fint.
- Sæt til side.
- Kom det bløde smør i en skål.
- Skræl hvidløg og pres det over smørret.
- Skyl og hak persille og bland i det smørret.
- Krydr med cayennepeber og rør det hele godt sammen.
- Sæt det i fryseren en halv time.
- Lav et snit kyllingebryster og kom smørret i snittet.
- Tag nu finthakket bacon og pres det godt ned i smørret.
- Luk til med kødnåle.
- Gentag med de 3 resterende bryster.
- Forvarm ovnen til 180 ° C.
- Kom mel i en flad skål, og pisket æg i en anden skål.
- Kom rasp, cayennepeber, salt og peber krydderier i en tredje skål og bland det sammen.
- Dyp først kyllingebryst i mel, derefter i pisket æg.
- Lad det overskydende dryppe af.
- Til sidst vendes i rasp eller brødkrummer.
- Kom ca. 2 cm solsikkeolie på en stegepande og tænd op på medium varme og steg bryster ca. 2 minutter på hver side eller indtil de er gyldne.
- Steges færdig i ovnen i ca. 10 minutter, eller indtil de er gennemstegte.
Kartoffel/broccolimos
- Skræl og hak kartoflerne groft.
- Tag en stor gryde og kom dem i.
- Koges i saltet vand i 12 til 15 minutter, eller indtil kartofler er møre.
- Pluk broccoli og kom det ned til kartoflerne i de sidste 8 minutter.
- Hæld vandet fra og mos indtil alle klumper er væk.
- Kom en stor klat smør ned i mosen og smag til med salt og peber.
Stegte spidskål
- Sky og fjern de yderste blade.
- Skær spidskål i kvarte.
- Kom olie på en pande og steg spidskål gyldne og sprøde i ca. 15 minutter.
Servering
- Fordel Kartoffel/broccolimos på en tallerken og kom kylling Kiev på toppen af hver portion. Eller Evt. ved siden af mos
- Kom spidskål ved siden af og pres lidt citronsaft over
- Serveres med citronbåde.
Prøv også Gordon Blee af fadkoteletter
Tips til Kylling kiev med Kartoffel/broccolimos
- Du kan også bruge gås eller kalkunbryster
- Tilsæt evt. gulerod til mosen
Kommentarer
Ingen kommentarer