«

»

Print denne Indlæg

Kylling med stuvet hvidkål og petit kartofler

Kylling med stuvet hvidkål

Til 2 personer

 

Enkel og nem opskrift på kylling med stuvet hvidkål, og petit kartofler i timian, bagt i ovn. Du kan evt. drysse lidt revet muskatnød i stuvningen.

 

Af Min Madopskrift

Ingredienser Kylling med stuvet hvidkål
  • 2 stk. kyllingebryster
  • ¼  hvidkål
  • ½ fennikel
  • 1 æble
  • 4 dl. vand
  • 1 ½ dl. fløde
  • 4 spsk. mel
  • ½ bouillonterning
  • 1 – 2 spsk. revet peberrod
  • Timian, frisk eller tørret
  • 150 gram serano skinke eller anden tørret skinke
  • Salsa
  • Olie til stegning
  • Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • 800 gram Ovnbagte petit kartofler med timian
Fremgangsmåde kylling med stuvet hvidkål

Skyl de små kartofler, og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olie over kartoflerne og drys 1 spsk. tørret timian, lidt salt og friskkværnet peber over kartoflerne.

Bag kartoflerne i ca. 20 min. ved 200 grader. Vend dem af og til så de bliver bagt ens på begge sider.

Bank eller tryk med håndroden, kyllingebryster ensartet i tykkelsen, og så tynde, at de kan rulles en omgang.

Smør salsa på undersiden af kyllingebryster.

Skyld æblet. Fjern kernehuset fra æblet, og skær det i små terninger og kom det over salsaen. Drys med frisk eller tørret timian.

Krydr med salt og peber og rul kyllingebryster sammen.

Rul og bind kyllingebryster sammen med skiver af skinke, den sidste skive på langs, så enderne lukkes.

Steg kyllingeruller på en pande ved middel varme på alle sider i ca. 15 min. eller til kyllingeruller er gennemstegte.

Skyld hvidkål og fennikel godt og skær det i strimler. Damp eller blancher hvidkål og fennikel i kogende vand.

Lav en meljævning af mel og koldt vand og ryst den godt.

Kom vand i en gryde og varm det op med bouillonterning og rør terning ud i vandet. Kog det op. Tilsæt nu hvidkål og fennikel og rør det ud.

Tilsæt fløden og rør den ud.

Pisk nu lidt meljævning i og forsæt, indtil saucen har den konsistens du ønsker.

Smag til med salt, friskkværnet peber og revet peberrod

Servering

Server en kyllingerulle med stuvet hvidkål og ovnbagte timiankartofler.

Prøv også Frikadeller med stuvet hvidkål

 

Tips til Kylling med stuvet hvidkål

Du kan drysse lidt revet muskatnød i stuvningen.

Tørret skinke kan erstattes af bacon

hvidkål kan erstattes af spidskål.

Peberrod kan udelades.

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Kylling med stuvet hvidkål og petit kartofler blev sidst redigeret: marts 9th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kylling/kylling-med-stuvet-hvidkaal-og-petit-kartofler.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *