«

»

Print denne Indlæg

Lammekølle på rotisseri i gasgrill

Lammekølle med flødekartofler og waldorfsalat

Til 8 personer

 

Lammekølle på rotisseri i gasgrill serveret med flødekartofler og waldorfsalat er en himmerigsmundfuld.

Det bliver ikke meget bedre, kan vi lige så godt røbe. Lammekøllen bliver perfekt stegt hele vejen rundt og er dejlig saftig og sprød.

En fersk lammekølle er at foretrække frem for en frosen, da kødet og smagen bliver bedre.

Af Min Madopskrift

Ingredienser
  • 1 stor lammekølle, gerne fersk
  • Rosmarin, frisk og tørret
  • Hvidløg
  • Salt og peber
Tilbehør
  • Flødekartofler og Waldorfsalat
Fremgangsmåde Lammekølle på rotisseri

Fjern uønsket fedt og sener.

Gnid lammekøllen ind i olie og krydr derefter med friskkværnet peber og salt.

Drys tørret rosmarin over hele køllen,

Knus det antal fed du ønsker og pres fed og gnid hele køllen ind i hvidløg.

Lav nogle slidser i køllen. Stik halve hvidløg og frisk rosmarin ind hist og her på køllen.

Stik spydet midt gennem kølen og fastgør den til de medfølgende spydholdere eller bind den fast.

Sæt spyddet i rottiseriet og tænd, så køllen drejer rundt.

Tænd gasgrillen op på de yderste brændere, så køllen får indirekte varme. Du skal kun give svag varme dvs. ca. 130 grader.

Tag nu et stegetermometer og stik det ind hvor køllen er tykkest. Når kernetemperaturen er 72 grader præcist, er din lammekølle færdig.

Du skal beregne en stegetid på mindst ca. to timer ved denne metode.

Når der er gået en time, ses der til køllen og hvor højt temperaturen i kødet er blevet.

Ca. 15 minutter før køllen er færdig, tændes den midterste brænder på middel varme og temperaturen stiger.

Nu bliver køllen gylden og sprød.

Når kernetemperaturen er 72 grader, tages køllen ud af grillen og kan serveres straks.

Det er ikke nødvendigt at pakke køllen ind i folie, som normalt, da kødsaften er fordelt i hele køllen.

Ved udskæring af køllen, skæres kødet først ud i to store hele stykker, som derefter skæres i skiver.

Flødekartofler opskrift ses her
Waldorfsalat opskrift ses her
Prøv også lammekølle på kuglegrill
Tips til Lammekølle på rotisseri i gasgrill

Du kan langtidsgrille lammekøllen ved at sætte blus på grill på laveste varme.

Fakta om opskriften
Navn: Lammekølle på rotisseri i gasgrill

Af:

Kort beskrivelse: Lammekølle på rotisseri i gasgrill med flødekartofler og waldorfsalat

Kategori: Lammekød

Billede af opskriften:
Lammekølle på rotisseri i gasgrill

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 120 minutter

Tid i alt: 130 minutter

Nutrition: 0, se info

Antal: 8 portioner

Alle Ingredienser til opskriften:
1 stor lammekølle gerne frisk
Rosmarin tørret
Rosmarin frisk
Hvidløg
Salt og peber
Flødekartofler
Waldorfsalat


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Lammekølle på rotisseri i gasgrill blev sidst redigeret: marts 29th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/lammekoed/lammekoelle-paa-rotisseri-i-gasgrill.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *