«

»

Print denne Indlæg

Lammekølle provencale med salvie kartofler

Lammekølle provencale

Til 6 – 8 personer

 

Lammekølle provencale er en klassisk fransk opskrift på lam. Her drypper saften fra lammekøllen ned og giver fantatisk smag til kartoflerne i bradepanden under lammekøllen.

Af Min Madopskrift

Ingredienser Lammekølle provencale
  • 1 stor lammekølle
  • 2 kg kartofler
  • 4 fed hvidløg
  • 3 – 4 dl hønsebouillon
  • Smør og olie
  • Håndfuld hakket salvie
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Kartofler, dampede grøntsager, flutes og smør
Fremgangsmåde Lammekølle provencale
  1. Tænd ovnen op på 220 grader
  2. Kig lammekøllen efter og fjern overflødigt fedt
  3. Gnid lammekøllen ind i salt og friskkværnet peber.
  4. Tag et stort ildfast fad eller bradepande og smør det ind.
  5. Skræl alle kartofler og skær dem i ens tynde skiver så der bliver mindst to lag kartofler.
  6. Hak salvie groft
  7. Hak hvidløg fint og tryk dem flade så de safter
  8. Læg kartoflerne i et pænt lag i det ildfaste fad.
  9. Drys salvie og hvidløg over.
  10. Krydr med salt og peber
  11. Kom et lag kartofler over.
  12. Hæld nu hønsebouillon over.
  13. Kom et par smørklatter over hist og her.
  14. Sæt det ind nederst i ovnen.
  15. Sæt risten ind over.
  16. Kom lammekøllen på risten.
  17. Vend køllen efter 30 minutter.
  18. Skru varmen ned til 150 grader.
  19. Sæt et stegetermometer i lammekøllen.
  20. Lad den få en time mere eller indtil lammekøllen er gennemstegt eller til stegetermometer viser ca. 60 – 62 grader. (Rosa kød) Ønskes gennemstegt kød, skal kernetemperatur være 70 grader.
  21. Pak lammekøllen ind i folie og lad den hvile i ca. 20 min.

 

Servering

  • Anret kød, grøntsager og kartofler på en tallerken.
  • Tilbyd flutes og smør
Prøv også langtidsstegt lammekølle

 

Tips til Lammekølle provencale

  • Du kan bruge både fersk og frossen lammekølle. Blot skal den frosne lammekølle tøes op dagen før.
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Lammekølle provencale med salvie kartofler blev sidst redigeret: september 10th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/lammekoed/lammekoelle-provencale-med-salvie-kartofler.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *