«

»

Print denne Indlæg

Oksemørbrad langtidsstegt i ovn

Oksemørbrad langtidsstegt

 

Af Min Madopskrift

Du skal lave en oksemørbrad langtidsstegt i ovn, hvis du gerne vil have en super mør og saftig steg. Ved at langtidsstege en oksemørbrad, trækker du saften helt ud og slutresultatet er en meget smagfuld og flot rød steg.

Ingredienser
  • 1 oksemørbrad
  • Smør
  • salt
  • Friskkværnet peber
  • Stegetermometer
Tilbehør
  • Flødekartofler
  • Dampede grøntsager
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på ca. 80 grader almindelig varme.
  2. Oksemørbrad ses efter for sener og fedt.
  3. Svitses på en rygende varm pande på alle sider. Ca. 4 minutter i alt.
  4. Krydres derefter med salt og peber.
  5. Kommes i en smurt bradepande.
  6. Sæt oksemørbraden ind i ovnen.
  7. Sæt et stegetermometer i stegen.
  8. Når kernen i oksemørbraden når en temperatur der ligger mellem 55 til 60 grader, er den færdig.
  9. 55 grader for meget rød og 60 grader for rosa.
  10. Det kommer an på, hvor stor en oksemørbrad du bruger, hvor lang tid det tager.
  11. Beregn en tid på 2 ½ time eller mere.
  12. Lav flødekartoflerne. Se opskrift her Flødekartofler
  13. Damp grøntsager
  14. Oksemørbraden skal ikke hvile når den er færdig.

Serveringsforslag

Serveres med flødekartofler, dampede grøntsager eller bagt kartoffel til.

Prøv også oksemørbrad grillet

Tips til Oksemørbrad langtidsstegt i ovn

Du kan med fordel vende oksemørbraden nogle gange, for at fordele væsken i stegen.

TRYK PÅ + for al Info om opskrift >>>
Fakta om opskriften
Navn: Oksemørbrad langtidsstegt i ovn

Af:

Kort beskrivelse: Oksemørbrad langtidsstegt i ovn. Hertil flødekartofler og dampede grøntsager,

Kategori: Langtidsstegning

Billede af opskriften:
Oksemørbrad langtidsstegt i ovn

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 180 minutter

Tid i alt: 200 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: 8 portioner

Alle Ingredienser til opskriften:
1 oksemørbrad
Smør
salt
Friskkværnet peber
Stegetermometer
Flødekartofler
grøntsager


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Oksemørbrad langtidsstegt i ovn blev sidst redigeret: december 4th, 2016 af Oliver Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/langtidsstegning/oksemoerbrad-langtidsstegt-i-ovn.html

1 kommentar

  1. Kaj

    Min opskrift er:

    Kalve- eller oxe mørbrad – fjern ALLE sener.
    Ovnen på max – i bradepande i 5-8 min. dræber alle overfladebakterier- så ud – ovnen ned til 50 grader!!
    Den gnides med salt og friskkværnet peber og brunes med smør og rapsolie i varm gryde/PANDE.
    Ind midt i ovnen fra 0900 – 1800. Den bliver himmelsk mør og rosa – væsker IKKE. Serveres med god pebbersovs rundet af med fløde.
    MUMS.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *