«

»

Print denne Indlæg

Oksetyndsteg langtidsstegt i ovn

Langtidsstegt Oksetyndsteg 

Til 6 personer

 

Oksetyndsteg er meget mør, saftig og lidt dyr udskæring fra okse. Fileten er uden ben og mørbrad.  Oksetyndsteg langtidsstegt i ovn, bliver allerbedst, hvis du fjerner senen under fedtkant på oversiden. Rids forsigtigt i fedtet på oversiden og gnid hvidløg godt ned i fedtet af stegen for bedste resultat, når den er brunet af.

Af Min Madopskrift

Ingredienser
  • Ca. 2 kg. oksetyndsteg med eller uden ben
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1 liter oksebouillon
  • 2 gulerødder, skåret i skiver
  • 1 løg, skåret i halve ringe
  • Suppevisk
  • Fløde

Tilbehør

  • Brasede kartofler stegt i smør eller flødekartofler
  • Dampede grøntsager
  • Bagte rodfrugter
  • Flutes og smør
Fremgangsmåde
  1. Tag Oksetyndsteg ud fra køleskabet  (Ca. to timer før brug) og lad den få stuetemperatur eller deromkring, så den bliver ensartet stegt.
  2. Sæt ovnen på 250 grader
  3. Fjern den brede rygsene som sider under noget af fedtet på oversiden af stegen men lad ben og mørbrad blive, hvis det ikke er skåret væk fra slagter
  4. Sæt fedt på igen og rids fedtet på langs og tværs
  5. Sæt stegen på en stegerist midt i ovnen og indstilles ovnen til 250 grader og brun steg i Ca. 10 min.
  6. Du kan også brune stegen i en stor gryde i stedet, hvilket er bedst.
  7. Gnid og gnub derefter stegen i presset hvidløg og krydr med salt og peber
  8. Sæt temperaturen til 140 grader og kom et stegetermometer i stegen.
  9. Tag en bradepande og hæld bouillon op
  10. Kom grøntsager og suppevisk op i bradepanden
  11. Giv stegen Ca. 1 ½  time eller indtil stegetermometer siger Ca. 62 – 65 grader. Du kan se mere om hvilken temperatur giver rødt, medium eller gennemstegt kød her: Langtidsstegt oksefilet
  12. Pak stegen ind i stanniol og lad den hvile i ca. 15 min.
  13. Hæld stegeskyen gennem en si og op i en gryde
  14. Kog den ind og smag til med fløde, salt og peber
  15. Kasser de kogte grøntsager

Servering

Skær kødet direkte ved bordet. Skær tynde skiver kød af på begge sider af benet, så man får både filet og mørbrad hvis dette stadig er på benet.

Giv brasede kartofler, Brun sauce, dampede grøntsager og bagte rodfrugter til.

TRYK PÅ + for al Info om opskrift >>>
Fakta om opskriften
Navn: Oksetyndsteg langtidsstegt i ovn

Af:

Kort beskrivelse: ,Ca. 2 kg. oksetyndsteg, 3 fed hvidløg, presset, 1 liter oksebouillon, 2 gulerødder, skåret i skiver, 1 løg, skåret i halve ringe, Suppevisk, Fløde,

Kategori: Oksekød

Billede af opskriften:
Oksetyndsteg langtidsstegt i ovn

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 90 minutter

Tid i alt: 100 minutter

Nutrition: 0, se info

Antal: 6 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
Ca. 2 kg. oksetyndsteg
3 fed hvidløg
presset
1 liter oksebouillon
2 gulerødder
skåret i skiver
1 løg
skåret i halve ringe
Suppevisk
Fløde


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Oksetyndsteg langtidsstegt i ovn blev sidst redigeret: oktober 23rd, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/langtidsstegning/oksetyndsteg-langtidsstegt-i-ovn.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *