«

»

Print denne Indlæg

Blommemarmelade med vanilje og citron

Blommemarmelade med vanilje

Giver to glas marmelade af ca. 400 gram

 

Blommemarmelade er en mild marmelade som bliver bedre af, at der tilsættes lidt ekstra smag i form af vanilje og andre smagsforstærkere. Hyldeblomstsaft vil være særdeles velegnet som tilsætning.

Det er ikke nødvendigt at bruge melatin til blommemarmelade, da konsistensen er fin uden.

 

Ingredienser Blommemarmelade med vanilje:
  • 750 g blommer, f. eks grøn reine Claude, blå reine Claude, victoria , opal eller anden blomme som mirabeller
  • 300 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 økologisk citron (Saft og revet skal)
  • ½ dl vand.

Disse ingredienser kan tilsættes eller udelades som man synes:

  • ½ dl. koncentreret hyldeblomstsaft (kan udelades)
  • Kanelstang lille hel, (Kan udelades)
  • Ekstra ingredienser som ingefær og chili kan tilsættes. (Kan udelades)
Fremgangsmåde Blommemarmelade med vanilje:

Skol blommerne og tag skindet af. Dette kan udelades og forsæt læsning.

Vask og skyld blommerne grundigt. Fjern stilk og huller lavet af bier.

Skær blommerne midt over. Er der orm i blommen, kasseres denne.

Tag stenen ud af blommerne og skær blommerne i mindre stykker og kom dem i en gryde.

Flæk vaniljestangen, tag kornene ud og kom korn og den tomme skal med i gryden.

Riv det gule af citronen og kom det i gryden. Pres citronen og kom saften med.

Tilføj evt. lidt ingefær, hyldeblomstdrik og/eller chili skåret i store stykker med nu. (Kan udelades)

Kom blommer, sukker, (Hold lidt sukker tilbage) og vand med i gryden og kog det forsigtigt op til kogepunktet. Lad det simre ved svag varme i ca. 15 minutter.

Smag nu på blommemarmeladen, har du brugt meget søde blommer som grøn reine Claude, skal der måske ikke tilsættes al sukker. Mens mere syrlige blommer, kan bruge mere sukker, for at udvikle smagen rigtigt.

Nu tager du en ny gryde og et dørslag. Kom den kogende marmelade op i dørslaget og sigt marmeladen gennem dørslaget og ned i den anden gryde. Skaller og klumper sigtes fra.

Sæt marmeladen til afkøling på køkkenbordet. Når den er afkølet, sættes den i køleskabet til næste dag.

Denne proces kan udelades, men det giver en mere smagfuld marmelade.

Varm marmeladen op til kogepunktet igen. Tag det af varmen og tilsæt evt. atamon nu. Læs anvisningen på flasken.

Skold sylteglasset med kogende vand og skyld det i Atamon. Læs anvisningen på flasken.

Hæld den varme blommemarmelade på glas, sæt låget på og lad den afkøle.

Prøv også brombærmarmelade med vanilje
Tips til Blommemarmelade med vanilje

Har du købt billige vindruer, kan du koge dem ind til en sirup, som du så tilsætter blommemarmeladen, og udelader tilsvarende mængde sukker.

Se evt. Ferskenkage med sirup topping, hvordan du laver sirup.

Fakta om opskriften
Navn: Blommemarmelade med vanilje

Af:

Kort beskrivelse: Blommemarmelade med vanilje

Kategori: Marmelade og syltetøj

Billede af opskriften:
Blommemarmelade med vanilje

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 15 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 15 minutter

Tid i alt: 30 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: 12

Alle Ingredienser til opskriften:
750 g blommer
300 gram sukker
1 vaniljestang
1 økologisk citron
½ dl vand.
½ dl. koncentreret hyldeblomstsaft
Kanelstang


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
Summary
Recipe Name
Blommemarmelade med vanilje
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Blommemarmelade med vanilje og citron blev sidst redigeret: juli 11th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/marmelade-og-syltetoej/blommemarmelade-med-vanilje-og-citron.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *