«

»

Print denne Indlæg

Brombærmarmelade med vanilje

Brombær marmelade med vanilje – klassisk marmelade

Brombærmarmelade laves ofte i to versioner, en version uden vanilje og en med vanilje. Det er en smagssag hvilken man synes er bedst, men de fleste foretrækker nok brombærmarmelade med vanilje som er perfekt tilbehør til pandekager.

Brombærmarmelade skal være lidt flydende og kan vel nærmest betegnes som syltetøj.

Brombærmarmelade er en lidt speciel marmelade, så man kan nøjes med at lave et par store glas, da det er en marmelade som godt kan være lidt “trættende” at spise til hverdag.

Men brombærmarmelade med ægte vanilje smager fantastisk og er i top fem over de mest populære marmelader og syltetøj.

Når man laver marmelade, skal man huske at lade marmeladen stå mørkt i 14 dage inden man begynder at bruge af den. Dette gøres for, at smagen kan nå at udvikle sig til det bedre.

Af Min Madopskrift

Ca. 1,2 kg (tre glas af 400 gram)

 

Se også: Brombærmarmelade gammel klassisk opskrift

Brombærmarmelade til:

  • Ovenpå frisk brød,
  • Ovenpå ost,
  • Som tilbehør til vildt,
  • desserter
  • Is

Ingredienser brombærmarmelade:

  • 800 gram brombær,
  • 1 dl vand,
  • 1 vaniljestang
  • Saften af 1 økologisk citron, og evt. revet skal
  • 400 gr. melis,
  • 2 tsk. rød Melatin. (Læs anvisningen på posen)
  • Atamon
  • Atamonskyllede glas

Fremgangsmåde:

Skyld brombær grundigt. Der er meget skidt ved brombær, pga. levested.

De skyllede bær, vand og citronsaft og evt. revet citronskal (kun det gule), varmes langsomt under låg, til det safter.

Bærrene koges 5-10 min, til de bliver lidt blødere og afgiver deres saft.

Det meste af sukkeret drysses i. Fjern skum og urenheder nu, hvis der er nogen.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt sukker, tilsæt både korn og stangen, og lad marmeladen koge yderligere 10 minutter.

Melatin og resten af sukkeret blandes godt og drysses let under omrøring i den kogende frugt. Pas på med at hælde det hele i på en gang, så der kommer klumper. (Læs anvisningen på posen)

Marmeladen koges yderligere 2 min. Tag gryden af varmen og hæld 1 tsk. Atamon i (Kig på anvisningen på flasken)

Hæld blandingen op i Atamonskyllede glas og bind til.

Atamonskyllede glas:

Varmt vand tilsat 2 tsk. Atamon, som hældes op i de glas som skal bruges. Ryst blandingen og forsæt til alle glas er skyllet. (Se anvisningen på glasset)

Tips

Marmeladen skal trække cirka 14 dage på glasset, før smagen rigtig kommer frem. Sæt brombærmarmeladen mørkt og tørt.

Brombærmarmelade bliver ikke bedre af, at der tilsættes hindbær eller lign. Men brombær kan bruges som ingrediens i alliance marmelade.

Smag på marmeladen inden den kommer i glas. Er den for syrlig kommes ekstra sukker i.

Fakta om opskriften
Navn: Brombærmarmelade med vanilje

Af:

Kort beskrivelse: Brombærmarmelade med vanilje

Kategori: Marmelade og syltetøj

Billede af opskriften:
Brombærmarmelade med vanilje

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: 12 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
800 gram brombær
1 dl vand
1 vaniljestang
Saften af 1 økologisk citron
og evt. revet skal
400 gr. melis
2 tsk. rød Melatin
Atamon
Atamonskyllede glas


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Brombærmarmelade med vanilje blev sidst redigeret: november 3rd, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/marmelade-og-syltetoej/brombaermarmelade-med-vanilje.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *