«

»

Print denne Indlæg

Brombærmarmelade

Brombærmarmelade klassisk opskrift

Ca. 1, 2 kilo marmelade

 

Af Min Madopskrift

Brombær er vildtvoksende i haver, skove, skovbryn og hegn, grøftekanter og langs vejkanter i villakvarterer. Brombær modnes i sidst i august og begyndelsen af september.

Brombær er mørke, røde aromatiske bær, der ligner hindbær.

De giver en velsmagende, og lidt særpræget marmelade eller syltetøj.

Brombærmarmelade er et ”must” til pandekager.

Der findes også kultiverede brombær, og kultiverede brombær uden torne. Fælles for dem er, at de vilde brombær giver den bedste marmelade eller syltetøj.

Brombær bør plukkes langt væk fra forurening fra biler og industri.

Mange har deres helt eget ”hemmelige” brombærspot som kun de kender. Det er lidt af charmen med brombær, at finde de bedste steder, som giver den bedste syltetøj.

Hos Min Madopskrift vil vi godt løfte sløret lidt, vi har plukket vores brombær i en stor bøgeskov der ligger helt ud til vandet på Nordfyn. Vi havde kaffen og kagen med, så vi kunne få en velfortjent pause under plukningen. Kaffen og kagen fik vi, mens vi nyd den dejlige udsigt udover vandet.

Se også: Brombærmarmelade med vanilje

Ingredienser brombærmarmelade (ca. 1,2 liter)

  • 800 gram brombær,
  • 1 dl vand,
  • Saften af 1 økologisk citron,
  • 400 gr. melis,
  • 2 tsk. rød Melatin. (Læs anvisningen på posen)
  • Atamon
  • Atamonskyllede glas

Fremgangsmåde:

Skyld brombær grundigt. Der er meget skidt ved brombær, pga. levested.

De skyllede bær, vand og citronsaft varmes langsomt under låg, til det safter.

Bærrene koges 5-10 min, til de bliver lidt blødere og afgiver deres saft.

Det meste af sukkeret drysses i og koges med l0 min. Fjern skum og urenheder nu, hvis der er nogen.

Melatin og resten af sukkeret blandes godt og drysses let under omrøring i den kogende frugt. Pas på med at hælde det hele i på en gang, så der kommer klumper.

Marmeladen koges yderligere 2 min. Tag gryden af varmen og hæld 1 tsk. Atamon i (Kig på anvisningen på flasken)

Hvis du ønsker en fin lind brombærmarmelade, tager du dit piskeris og pisker i ca. 1 minut eller til du har en ensartet marmelade.
Pas på du ikke sprøjter varm marmelade på dig.

Hæld blandingen op i Atamonskyllede glas og bind til.

Atamonskyllede glas:

Varmt vand tilsat 2 tsk. Atamon, som hældes op i de glas som skal bruges. Ryst blandingen og forsæt til alle glas er skyllet. (Se anvisningen på glasset)

Tips

Marmeladen skal trække cirka 14 dage på glasset, før smagen rigtig kommer frem. Sæt brombærmarmeladen mørkt og tørt.

Smag på marmeladen inden den kommer i glas. Er den for syrlig kommes ekstra sukker i.

Brombærmarmelade bliver ikke bedre af, at der tilsættes hindbær eller lign. Men brombær kan bruges som ingrediens i alliancemarmelade.

Pisk marmeladen inden den kommer på glas. Giver en mere ensartet marmelade uden klumper.

Fakta om opskriften
Navn: Brombærmarmelade klassisk opskrift

Af:

Kort beskrivelse: Brombærmarmelade klassisk opskrift

Kategori: Marmelade og syltetøj

Billede af opskriften:
Brombærmarmelade klassisk opskrift

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: 12 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
800 gram brombær
1 dl vand
Saften af 1 økologisk citron
400 gr. melis
2 tsk. rød Melatin.
Atamon
Atamonskyllede glas


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Brombærmarmelade blev sidst redigeret: september 15th, 2017 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/marmelade-og-syltetoej/brombaermarmelade.html

3 kommentarer

  1. Pippi

    Vi har også masser af brombær i haven, og vi skulle også lige prøve lykken med en gang brombær marmelade.

    Aldrig har jeg smagt noget så lækkert.

    Den her opskrift er totalt selvlavet, men smager bedre end nogen opskrift jeg endnu har smagt:

    Velbekomme

  2. josp

    Super lækker Brombær marmelade, virkelig lækker.

    Dog har jeg ikke en sød tand, så jeg valgte at bruge 1 kg bær til samme mængder som opskriften siger. Mums

  3. Bjørn Nielsen

    Hej
    Tak for din kommentar.
    Du kan også sagtens bruge mindre sukker, men hver opmærksom på, at holdbarheden så mindskes.
    Opbevar evt. marmelade i køleskabet i stedet.

    Hilsen
    Bjørn
    Min Madopskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *