«

»

Print denne Indlæg

Ferskenmarmelade med vanilje og chili

Ferskenmarmelade med vanilje, citron og chili

 

Ferskenmarmelade er en smuk marmelade der med sin gullige og orange farve, minder os om sensommerens sol og varme.

Tilsæt chili og vanilje og du har en rigtig skøn marmelade du kan bruge som tilbehør frugt og is.

Ferskenmarmelade med vanilje og chili giver en dejlig varm smuk vintermarmelade.

Vi laver ferskenmarmeladen over to dage, men du kan sagtens lave hele processen første dag.

Af Min Madopskrift

Ingredienser Ferskenmarmelade med vanilje og chili:
  • 2,5 kg modne eller næsten modne ferskner
  • 1 ¼ kg sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 økologisk citron, skal og saft
  • 1 lille Grøn chili
  • 1 lille rød chili
  • 3 – 4 tsk. Melatin
Fremgangsmåde Ferskenmarmelade med vanilje og chili:

1 dag:

Skyl og rens ferskner.

Tag en stor gryde som du fylder ¾ op med vand. Kog det op, og kom fersknerne i.

Når ferskner er skoldet, kommes der koldt vand i gryden.

Flå skindet af fersknerne og fjern stenene. Lad 4 sten blive, hvis du ønsker lidt smag af mandel til din marmelade.

Skær frugtkødet i grove stykker.

Kom de hakkede ferskner op i en stor gryde.

Skær vaniljestangen igennem på langs og tag kornene ud med en kniv. Dette gøres nemmest ved at trække kornene ud med kniven.

Kom korn og den halverede vaniljestang med i gryden.

Kog det op i ca. en halv time til 40 minutter under låg.

Kom sukkeret i.

Skær chili igennem på langs og kom det i gryden.

Sluk for gryden og sæt gryden væk indtil næste dag. Opbevar marmeladen køligt natten over.

2 dag:

Skyl og vask citron. Riv den gule citronskal ned i gryden og pres saften med i gryden.

Kog det hele op.

Tilsæt melatin, som anvist på posen.

Skold glas og skyld dem i atamon, som anvist på flasken.

Kom marmeladen på glas. Kom evt. en sten i et af glassene, hvis der ønskes smag af mandel.

Nydes efter at have samlet sig i ca. 14 dage. Ferskenmarmeladen opbevares tørt, mørkt og køligt.

Måske du også vil prøve brombærmarmelade med vanilje

Tips til Ferskenmarmelade med vanilje og chili

Du kan godt lave hele marmeladen på en dag.

Hvis du koger ferskenmarmeladen i over en time, kan du udelade melatin, da frugten så selv geleterer, hvis du har brugt lidt umodne frugter.

Fakta om opskriften
Navn: Ferskenmarmelade med vanilje og chili

Af:

Kort beskrivelse: Ferskenmarmelade med vanilje og chili

Kategori: 2014-08-13

Billede af opskriften:
Ferskenmarmelade med vanilje og chili

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

Nutrition: 0. ikke oplyst

Antal: 12 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
2.5 kg modne eller næsten modne ferskner
1 ¼ kg sukker
1 vaniljestang
1 økologisk citron
1 lille Grøn chili
1 lille rød chili
3 – 4 tsk. Melatin


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 3 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU

Summary
recipe image
Recipe Name
Ferskenmarmelade med vanilje og chili
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Ferskenmarmelade med vanilje og chili blev sidst redigeret: juli 11th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/marmelade-og-syltetoej/ferskenmarmelade-med-vanilje-og-chili.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *