«

»

Print denne Indlæg

Jordbærmarmelade hjemmelavet – Klassisk opskrift

Hjemmelavet Jordbærmarmelade fra den gamle fabrik

 

Gammel klassisk opskrift på hjemmelavet jordbærmarmelade, som den blev lavet i gamle dage.

Vi laver hjemmelavet jordbærmarmelade i åbne gryder uden kogning og efter pund til pund, som i opskriften fra den gamle fabrik.

Derudover benytter vi et andet lille trick, for at få al smagen ud af jordbærrene, nemlig at lægge jordbærrene i sukker i et døgn før.

Her får du smagen af dejlige syrlige og søde, rubinrøde jordbær, der bliver til den lækreste jordbærmarmelade, som du husker fra barn.

Hjemmelavet jordbærmarmelade smager mange gange bedre, end den bedste marmelade du kan købe.

 

Af Min Madopskrift

Hemmeligheden ved en god jordbærmarmelade

  • Selve de jordbær som bliver brugt
  • Fremstillingsmåden
  • Procentdelen af frugt i den færdige marmelade
  • Tiden, tag dig god tid

Vigtige tips til god jordbærmarmelade

  • Du skal bruge små modne bær og syrlige, ikke for søde jordbær. Vi anbefaler, Senga Precosa og senga sengana i nævnte rækkefølge
  • Jordbærmarmeladen skal fremstilles uden kogning
  • Der skal være min. 50 % jordbær i den færdige jordbærmarmelade.

Ingredienser jordbærmarmelade Hjemmelavet:

  • 500 gram syrlige jordbær, rensede, skyllede, nippede og halveret
  • 500 gram sukker
  • ½ dl. vand
  • Geleringsmiddel
  • Konserveringsmiddel, Atamon

Dagen før renses og skylles jordbær. Skæres i halve og kommes i en gryde. Hæld sukkeret over, og lad det trække i gryden under låg koldt i køleskabet.

Næste dag.

Jordbær, sukker og vand bringes næsten i kog. Jordbærmarmeladen småsimrer derefter i 20 minutter, med låget halvt på. Rør rundt ind imellem.

Tilsæt geleringsmiddel og følg anvisningen på posen. Skum jordbærmarmeladen og fjern urenheder.

Konserveringsmiddel:

Tilsæt konserveringsmidlet Atamon og rør i imens. Følg anvisningen på flasken.

Kom marmeladen på rengjorte, atamon skyllede glas straks. Skru låget på glasset godt fast. Der høres som regel et klik, når låget suger sig fast.

Opbevares køligt i f. eks en kælder. Må ikke udsættes for sollys.

Prøv også Bjørns jordbærmarmelade med hyldeblomst

Du kan se den originale opskrift fra den gamle fabrik her Den gamle fabrik

 

Tips til jordbærmarmelade Hjemmelavet

Lad marmeladen stå og trække i mindst 14 dage, inden der bruges af den, så smager den bedst.

Når du åbner et nyt glas, rører du rundt i glasset med en teske, og derved fordeler jordbærerne, som samler sig i toppen af glasset under syltningen.

TRYK PÅ + for al Info om opskrift >>>
Fakta om opskriften
Navn: Jordbærmarmelade hjemmelavet – Klassisk opskrift

Af:

Kort beskrivelse: Jordbærmarmelade hjemmelavet – Klassisk opskrift

Kategori: Marmelade og syltetøj

Billede af opskriften:
Jordbærmarmelade hjemmelavet – Klassisk opskrift

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

Nutrition: 0. ikke oplyst

Antal: 12 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
500 gram syrlige jordbær
500 gram sukker
½ dl. vand
Geleringsmiddel
Atamon


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 6 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
Summary
Recipe Name
Jordbærmarmelade Hjemmelavet - Klassisk opskrift
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Jordbærmarmelade hjemmelavet – Klassisk opskrift blev sidst redigeret: februar 21st, 2017 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/marmelade-og-syltetoej/jordbaermarmelade-hjemmelavet-klassisk-opskrift.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *