«

»

Print denne Indlæg

Solbærmarmelade klassisk opskrift

Solbærmarmelade klassisk

Giver ca. 800 gram marmelade

 

Solbærmarmelade klassisk,  er lavet efter de gamle originale opskrifter som man brugte i gamle dage. Gang portionen op, hvis du ønsker mere marmelade. Brug så modne solbær som muligt., da det er de sødeste.

Meget nem og enkel opskrift, som næsten ikke kan gå galt.

 

Ingredienser Solbærmarmelade klassisk:
  • 500 gram modne solbær
  • ½ dl. vand
  • 400 gram sukker evt. ekstra
  • ½ citron, saften
  • 1 tsk. Rød melatin, se evt. vejledning på brevet
Fremgangsmåde Solbærmarmelade klassisk:

Skyl solbær og kig dem efter. Nip stilke af og fjern  store visne blomster i den anden ende. Derved åbner du også solbær, så de bedre kan koge ud.

Kom solbær, sukker (Gem lidt), citronsaft og vand i en tykbundet gryde og kog det langsomt op.

Kog det i ca. 8 minutter.

Bland sukker og rød melatin i en meljævner og kom det i gryden. Kog det yderligere 2 minutter.

Smag på marmeladen, er den for syrlig, kommes lidt ekstra sukker i.

Skold glas i kogende vand og skyld dem derefter i atamon. Læs evt. vejledningen på flasken.

Skum marmeladen.

Kom marmeladen i glassene og bind straks straks til.

Marmeladen skal stå i ca. 14 dage inden den tages i brug, så smagen kan trænge helt frem.

Prøv også Solbærmarmelade med vanilje og lime

 

Tips til Solbærmarmelade klassisk

Du kan erstatte den halve dl vand med citronsaft.

Brug evt. en lille tragt til at hælde marmeladen ned i glasset, så der ikke sprøjter noget op på kanten, som kan give bakterier og ødelagt marmelade

Fakta om opskriften
Navn: Solbærmarmelade klassisk opskrift

Af:

Kort beskrivelse: Solbærmarmelade klassisk opskrift

Kategori: Marmelade og syltetøj

Billede af opskriften:
Solbærmarmelade klassisk opskrift

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 10 minutter

Tid i alt: 20 minutter

Nutrition: 0. ikke oplyst

Antal: 12 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
500 gram modne solbær
½ dl. vand
250 gram sukker
evt. ekstra ½ citron
1 tsk. Rød melatin


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
Summary
Recipe Name
Solbærmarmelade klassisk opskrift
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Solbærmarmelade klassisk opskrift blev sidst redigeret: juli 20th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/marmelade-og-syltetoej/solbaermarmelade-klassisk-opskrift.html

2 kommentarer

  1. Ulla Birgit

    Elsker solbærmarmelade, men uden Melatin…MAN skal bare koge bærene til de er bristet ..ca.5 min.fisk derefter bærene op,og læg dem i de skoldede glas,kog videre på saften, yderligere 15 min.og hæld derefter den kogende saft over bærene. Luk glassene med det samme..håber i synes om dem…!
    God fornøjelse.

  2. Bjørn Nielsen

    Enig, Ja, det er også en rigtig god måde at gøre det på!
    Så kan saften koges ind i den konsistens og smag man ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *