«

»

Print denne Indlæg

Stikkelsbærmarmelade med vanilje

Stikkelsbærmarmelade med vanilje og lime

Giver ca. 800 gram marmelade

 

Stikkelsbærmarmelade med vanilje og lime dufter og smager skønt. Blander du grønne stikkelsbær med gule og røde, får du en rødlig stikkelsbærmarmelade. Du kan evt. komme lidt revet økologisk lime eller citronskal i også.

 

Ingredienser Stikkelsbærmarmelade med vanilje:
  • 500 gram stikkelsbær, grønne, røde eller gule
  • 250 gram sukker eller rørsukker
  • Saften fra ½ citron
  • Saften fra 1 lemon
  • ½ dl vand
  • 1 vaniljestang
Fremgangsmåde Stikkelsbærmarmelade med vanilje:

Skyl og nip stikkelsbærrene i begge ender, så de bliver åbne.

Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud og skær vaniljestang i 4 dele.

Hæld stikkelsbær, vand, sukker, citronsaft, limesaft, vanilje og vaniljestang i en stor tykbundet gryde.

Bring indholdet varsomt i kog. Hæv temperaturen, når der er trukket så meget saft ud, at bærrene brister.

Bærrene moses evt. let med røreske.

Efter ca. 5 minutter, tilsættes næsten al sukkeret. Marmeladen koges i yderligere 3 minutter eller indtil al sukkeret er opløst.

Rød melatin blandes i en meljævner med lidt af sukkeret og tilsættes marmeladen i gryden under omrøring. Forsæt kogningen i yderlige 2 minutter.

Fjern skummet i overfladen med en spiseske.

Marmeladen hældes på rene skoldede atamon skyllede glas der lukkes omgående.Kom de små stykker vaniljestang med i hvert glas.

Skriv evt. på etiketten, hvilken marmelade der er i glasset.

Du kan også prøve vores Stikkelsbærmarmelade med ingefær og lime
Tips til Stikkelsbærmarmelade med vanilje

Brug evt. en lille tragt til at hælde marmeladen ned i glasset, så der ikke sprøjter noget op på kanten, som kan give bakterier og ødelagt marmelade.

Stikkelsbær kan blendes før de koges, hvis der ikke ønskes skaller i den færdige marmelade.

Bruges der meget modne bær, skal der bruges ekstra melatin, da bærrene så ikke indeholder ret meget pektin.

Ønskes der mindre kraftig smag af lime og citron, reduceres der blot i saften.

Ønskes der kraftigere smag af enten citron eller lime, kan der kommes lidt revet skal med i marmeladen.

Fakta om opskriften
Navn: Stikkelsbærmarmelade med vanilje

Af:

Kort beskrivelse: Stikkelsbærmarmelade med vanilje

Kategori: Marmelade og syltetøj

Billede af opskriften:
Stikkelsbærmarmelade med vanilje

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 10 minutter

Tid i alt: 20 minutter

Nutrition: 0 . ikke oplyst

Antal: 12 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
500 gram stikkelsbær
250 gram sukker eller rørsukker
Saften fra ½ citron
Saften fra 1 lemon
½ dl vand
1 vaniljestang


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 2 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
Summary
Recipe Name
Stikkelsbærmarmelade med vanilje
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Stikkelsbærmarmelade med vanilje blev sidst redigeret: juli 12th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/marmelade-og-syltetoej/stikkelsbaermarmelade-med-vanilje.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *