«

»

Print denne Indlæg

Beef Wellington – Bøf Wellington

Beef Wellington

Til 6 personer

 

Beef Wellington er en klassisk menu som ofte bliver serveret nytårsaften, både på restauranter og som take away menuer.

Du kan få Beef Wellington i mange variationer, som f.eks. med foie gras (gåselever), Dijonsennep eller færdig pasta.

Vi har valgt pesto, da det giver en mere moderne smag anno 2016.

Bøf Wellington er den indbagte svinemørbrads modstykke, og er stadig vældig populær.

 

Af Min Madopskrift

Ingredienser Beef Wellington
  • 1.2 kg. oksemørbrad
  • 500 g. blandede svampe, champignon, Karl-Johan, kantareller
  • 200 gram foie gras (gåselever) kan udelades.
  • 100 g. rød eller grøn pesto
  • 2 spsk. honning eller ahornsirup
  • Skiver af parmaskinke der kan dække kødet
  • 1 pakke butterdej
  • Olie og smør til bruning
  • 2 æggeblommer
Tilbehør til Beef Wellington
  • Pommes Anna
  • Broccoli salat
Fremgangsmåde Beef Wellington
  1. Oksemørbraden ses efter for fedt og hinder.
  2. Derefter svitses den i olie og smør hele vejen rundt.
  3. Krydr den med salt og friskkværnet peber.
  4. Sættes til side.
  5. Skyl og skær svampene så de er pæne.
  6. Hak dem i små fine stykker.
  7. Tag en stegepande og kom lidt smør og olie på.
  8. Rist svampene til de har fået lidt farve.
  9. Smag til med salt og friskkværnet peber og sæt det til side.
  10. Rør honning og pesto sammen. Bruges ægte foie gras, skal det på nu.
  11. Tag nu noget husholdningsfilm.
  12. Læg skiver af parmaskinke ud på filmen.
  13. Smør et tyndt lag pestoblanding (foie gras) ud på skinken.
  14. Fordel svampeblandingen ovenpå pestoen.
  15. Læg oksemørbrad oven på svampene.
  16. Rul nu mørbraden rundt, så den bliver dækket.
  17. Sæt det i køleskabet en halv times tid.
  18. Tag butterdejen og beregn hvor meget den skal rulles ud.
  19. Rul den ud så den kan nå rundt om oksemørbraden.
  20. Pensle kanten af dejen med æggeblomme.
  21. Nu fjernes filmen fra mørbraden og den lægges på butterdejen.
  22. Rul og saml nu butterdejen rundt om den indpakkede mørbrad. Brug gerne en gaffel til at samle samlingerne så de er tætte.
  23. Læg den butterdejs indpakkede mørbrad på en bageplade.
  24. Butterdejen pensles på de synlige steder med æggeblomme.
  25. Sæt mørbraden midt ind i en ovn på 200 grader varm ovn, i ca. 20 minutter eller til butterdejen er gylden og sprød.
  26. Lad den hvile tildækket i ca. 10 minutter.

 

Prøv også indbagt svinemørbrad

 

Servering

Serveres i ca. 2 cm. Tykke skiver med pommes Anna og en god broccolisalat til.

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Beef Wellington – Bøf Wellington blev sidst redigeret: december 30th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/oksekoed/beef-wellington-boef-wellington.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *