«

»

Print denne Indlæg

Bøf stroganoff

Bøf stroganoff med ris eller kartoffelmos (Umami)

Af min madopskrift

Til 4 personer

Ingredienser Bøf stroganoff:

1 kg.  Godt mørt oksekød, for eksempel inderlår fra en slagter.

100 g bacon i tern

1 spsk. Smør

2 løg

250 g champignoner

2 spsk. delikatesse paprika

1 dl bouillon

1/4 l piskefløde

1 lille dåse koncentreret tomatpuré

Salt, peber

Tilbehør til Bøf stroganoff:

Kogte løse ris og frisk salatblanding

Eller

Kartoffelmos og frisk salatblanding

Pynt:

Hakket persille

Fremgangsmåde Bøf stroganoff:

Skær kødet i strimler som er passende F.eks. 2 cm.

Pil og skær løg og de rensede champignon i skiver.

Smelt smørret i på en pande eller gryde og brun bacon terningerne. Kom løgene i og brun dem med under omrøring.

Tag det hele op, men behold fedtet i gryden eller panden.

Brun derefter kødet i fedtstoffet. Svits champignon til sidst.

Læg løg, kød og champignon i gryden. Tilsæt nu paprika og svits den af i ca. 1 minut.

Tilsæt nu tomatpuré og svits den, også i ca. 1 minut.

Derefter tilsættes bouillon og fløde.

Lad det simre ved svag varme og under låg i 30-40 min.

Smag til med salt og peber.

Servér med salatblanding og kartoffelmos eller ris.

Pynt med hakket persille og drys den over retten.

Tips

Bacon kan udelades og erstattes med tør gul sennep, hvis der ønskes en mere klassisk Bøf stroganoff

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bøf stroganoff
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 18 Review(s)
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Bøf stroganoff blev sidst redigeret: november 4th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/oksekoed/boef-stroganoff.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *