«

»

Print denne Indlæg

Bolognese pande med kartofler

Bolognese pande med kartofler og persille

Af Min Madopskrift

Til 4 personer.

Bolognese pande, pande bolognese eller kartoffel bolognese. Kær ret har mange navne.

Denne ret burde være en klassiker i Danmark, men de fleste kender den ikke engang. Det er synd, for det er en meget velsmagende enkel ret, der er nem at lave.

Denne Bolognese pande serveres i det sydlige tyskland og det nordlige Italien, hvor vi har fået den serveret. Her er spaghetti erstattet med kartofler. Meget nem og meget velsmagende lækker hverdagsret, som kan laves på ca. 30 minutter.

Man kan tilsætte en 1/4 piskefløde hvis der ønskes en mildere smag. Så minder retten lidt om svensk pølseret med oksekød i stedet for pølser.

Grøn peber kan sagtens udelades.

Svits kartoflerne godt møre og sørg for at der bliver lidt fedtstof fra kartofler, til at svitse oksekødet i.

Ingredienser Bolognese pande med kartofler:

  • 1000 g Kartofler
  • 1 Grøn peber
  • Olivenolie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 2 store løg
  • 600 g hakket kød
  • 2 spsk. Tomatpuré
  • Salt og peber
  • 2 dåser økologiske tomater på dåse.
  • 2 tsk. Oregano, tørret
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 dl. Persille, hakket.

Fremgangsmåde Bolognese pande med kartofler:

  • Peberfrugt skylles og skæres i strimler.
  • Vask og skræl kartoflerne og skær dem i store terninger.
  • Hak det ene løg
  • Kom olie i en stor dyb pande eller bred gryde. Kartofler steges i til de er gyldne og møre sammen med løg. Grøn peber tilsættes inden kartofler er færdige, så de bliver stegt lidt. Fjern det fra panden og stil det til siden. Sørg for at fedtstoffet bliver på panden.
  • Hæld kød på panden og svits det til kødet er brunet. Tilsæt mere olie hvis det er nødvendigt.
  • Hvidløg og løg skrælles.
  • Tryk hvidløg gennem hvidløgspresseren eller snit dem fint.
  • Skær løg i tern.
  • Svits kortvarigt tomatpuré og paprika.
  • Hæld løg og hvidløg op i panden og rør rundt.
  • Kom derefter tomater op på panden og rør rundt.
  • Krydr med salt og peber.
  • Tilføj grøn peber og kartofler, og lad simre omkring 10 minutter.
  • Krydr med oregano
  • Smag til med salt, peber og sukker efter smag.
  • Tilføj og rør i urter.

 

Tips til Bolognese pande med kartofler:

Tilsæt 1/4 liter fløde hvis der ønskes en rundere og mild smag.

Tilsæt chili hvis der ønskes en lidt stærkere smag.

Grøn peber kan sagtens udelades.

Persille kan erstattes med frisk oregano, merian eller basilikum.

500 gram oksekød er også nok.

 

 

Summary
Recipe Name
Bolognese pande med kartofler
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Bolognese pande med kartofler blev sidst redigeret: september 26th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/oksekoed/bolognese-pande-med-kartofler.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *