«

»

Print denne Indlæg

Farmors oksekødtærte

Oksekødtærte

 

Brug en færdig tærtedej eller lav din egen tærtedej. Se opskriften på hjemmelavet tærtedej i opskriften.

Farmors oksekødtærte er en lækker tærte med meget smag, som leder tankerne hen på spaghetti bolognese.

Af Min Madopskrift

 Ingredienser oksekødtærte
  • 1 stk. tærtedej
  • 1 alm. løg
  • 300 gram oksekød, hakket ca. 12 % fedt
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Paprika
  • Basilikum
  • Oregano
  • 1 dåse hakkede tomater eller friske tomater
  • 1 æg
  • Fløde
Laver du din dej selv er fremgangsmåden og ingredienser her

Dej:

  • 200 gram ægte smør (Kan erstattes af margarine)
  • 250 gram hvedemel
  • 2 spsk. vand
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

  1. Smuldr mel og smør/margarine til en grynet masse.
  2. Kom salt i og saml dejen med koldt vand, som tilsættes lidt af gangen.
  3. Sæt dejen køligt i ca. 1 time.
  4. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Sæt formen i køleskabet 15 min.
  5. Prik dejbunden.
  6. Forbag bunden i ca. 15 min. midt i ovnen ved 200 grader.
Fremgangsmåde fyldet til oksekødtærte

Fyld:

  1. Svits løg og kød og tilsæt krydderier når kødet er brunet.
  2. Hak tomaterne og fjern evt. kerner og bland det med kødet. Eller kom en dåse hakkede tomater i.
  3. Kom det i tærtebunden.
  4. Pisk ægget med fløden og lidt salt og peber, og hæld det over fyldet.
  5. Bag tærten helt færdig i ca. 15 min. ved 200 grader.
Prøv også Løgtærte med bacon
Tips til Farmors oksekødtærte

Du kan tilsætte andre italienske/græske krydderier som du kan lide.

Syltede artiskokker smager skønt og kan tilsættes når fyldet er fordelt og inden æggemassen bliver hældt over.

Summary
recipe image
Recipe Name
Farmors oksekødtærte
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Farmors oksekødtærte blev sidst redigeret: maj 25th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/oksekoed/farmors-oksekoedtaerte.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *