«

»

Print denne Indlæg

Helstegt oksefilet med bearnaisesauce og pommes frites

Helstegt oksefilet med bearnaisesauce der ikke skiller

Til 6 personer

 

Helstegt oksefilet med lækker bearnaisesauce der aldrig skiller og pommes frites.

Dagen før fjerner du evt. sener og overskydende fedt. Derefter krydrer du stegen med salt og timian. Du kan i stedet for pommes frites servere bagt kartoffel til Helstegt oksefilet med bearnaisesauce

Af Min Madopskrift

Ingredienser Helstegt oksefilet med bearnaisesauce
  • 1.5 – 2 kg Oksefilet
  • 3 fed hvidløg, presset
  • Salt og friskkværnet peber

Hjemmelavede pommes frites

  • 16 bagekartofler
  • groft salt
  • Olivenolie
Ingredienser Bearnaisesauce
  • 6 pasteuriserede æggeblommer, stuetemperatur
  • 1 stort smalt glas
  • 1 spsk. estragoneddike
  • Citron, saften
  • Salt
  • 500 gram smør
  • 1 bundt frisk estragon, eller en håndfuld tørret

Tilbehør

  • Frisk salat eller bagte rodfrugter
Fremgangsmåde Helstegt oksefilet med bearnaisesauce
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Skær eventuelle sener og overskydende fedt af oksefileten
  • Krydr med salt, timian
  • Tag en stor gryde og kom olie i og tænd godt op for varmen
  • Brun oksefileten af hele vejen rundt.
  • Kom oksefileten i en smurt bradepande og hæld stegeskyen over.
  • Krydr med salt og peber og gnid hvidløg ind på kødet.
  • Stik et stegetermometer i stegen.
  • Sæt oksefileten ind midt i ovnen
  • Efter 10 min. skrues der ned på 140 grader
  • Når kernetemperaturener omkring 55 – 57 grader, tages den ud af ovnen og pakkes ind i folie og hviler nu ca. 20 min.
Fremgangsmåde Pommes frites
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skræl alle kartofler
  3. Skær dem ud i stave på ca. 1 ½ cm i tykkelse eller hvad du foretrækker.
  4. Skyl derefter alle stave.
  5. Læg pommes frites i en skål og bland dem med olie og salt
  6. Læg pommes frites på en smurt bradepande eller på bagepapir. De må ikke røre hinanden.
  7. Giv dem ca. 30 min. eller til de er gyldne og sprøde.
  8. Lav frisk salat eller kom rodfrugter i ovnen
Fremgangsmåde Bearnaisesauce der ikke skiller

Lækker bearnaisesauce, der aldrig skiller

Kom smør i en gryde og varm det forsigtigt op indtil vallen kommer. (må ikke tage farve)

Hæld æggeblommer, eddike og salt i et højt smalt glas

Tag en stavblender og blend massen sammen .

Tilsæt det varme smør i en tynd stråle imens der hele tiden blendes.

Smag til med salt og lidt citronsaft

Skyld og hak estragonen fint og blend det i saucen.

Prøv også helstegt oksefilet oksefilet med årstidens urter

 

Tips til Helstegt oksefilet med bearnaisesauce og pommes frites

Du kan krydre oksefilet dagen før med bla. rosmarin eller timian så smagen af krydderierne bliver kraftigere

Du kan erstatte estragoneddike med hvidvinseddike

TRYK PÅ + for al Info om opskrift >>>
Fakta om opskriften
Navn: Helstegt oksefilet med bearnaisesauce og pommes frites

Af:

Kort beskrivelse: Helstegt oksefilet med hurtig hjemmelavet bearnaisesauce og pommes frites

Kategori: Oksekød

Billede af opskriften:
Helstegt oksefilet med bearnaisesauce og pommes frites

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 45 minutter

Tid i alt: 60 minutter

Nutrition: 0, Se info

Antal: Menu til 6 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
1.5 - 2 kg Oksefilet
3 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
12 bagekartofler
Olivenolie
6 pasteuriserede æggeblommer
1 stort smalt glas
1 spsk. estragoneddike
Citron
500 gram smør
1 bundt frisk estragon - eller en håndfuld tørret


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
4 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Helstegt oksefilet med bearnaisesauce og pommes frites blev sidst redigeret: september 18th, 2017 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/oksekoed/helstegt-oksefilet-med-bearnaisesauce-og-pommes-frites.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *