«

»

Print denne Indlæg

Lady og vagabonden spaghetti

Lady og vagabonden spaghetti med kødboller

Antal: 2-3 personer – Tid: cirka 45 min.

Så er den her – den berømte lady og vagabonden spaghetti med kødboller … mmmmmh..
Jeg er faktisk normalt ikke så glad for sådan noget spaghetti kødsovs, da jeg hurtigt kan synes det kan blive kedeligt og
komme til at smage for meget af “flåede tomater/ tomat puré.

Denne ret har så meget smag og er virkelig lækker at servere,
til en rigtig hyggelig middag med kæresten/veninden hvis der skal serveres noget ekstra lækkert! 🙂

– Man kan næsten allerede fornemme lysene på bordet, den røde ternede dug og rødvinen når man ser retten! 🙂

Af Julie Fie – Min Madopskrift

Det skal du bruge til Lady og vagabonden spaghetti

Kødbollerne:
* 1 løg (cirka. 100 gram)
* 1 fed hvidløg
* 1 lille økologisk citron (du skal bruge den revede skal og saften)
* 400 gram hakket oksekød
* 1 æg
* 1 spsk. vand
* 1 1/2 tsk. salt
* 1/2 tsk. cayennepeber (du kan også bruge almindelig chili som du ønsker)

Saucen:
* 1 løg
* 1 fed hvidløg
* 1 spsk olivenolie
* 1 spsk. tørret basilikum
* 2 dåser hakkede tomater
* 1/2 dl. fløde
* Cirka 2 tsk. sukker
* 1/2 tsk. cayennepeber
* Salt
* sukker
* basilikum

Fremgangsmåden Lady og vagabonden spaghetti

Først sættes en gryde vand over til at koge spaghettien i, og så koger du spaghettien cirka 10 min.
før retten er færdig, så de ikke står og bliver kolde og kedelige.

Kødbollerne:
Hak løgene fint og pres hvidløg. Riv nu skallen af citronen og rør alle ingredienserne sammen og lad farsen hvile i minimum
en halv time i køleskabet. Når farsen har hvilet, formes den til små boller med teske eller med hænderne.

Saucen:
Hak løg og hvidløg fint og svits det herefter i olie sammen med basilikum og cayennepeber i et par minutter.

* Svits dem til løgene er klare.

Tilsæt nu flåede tomater og lad saucen simre under låg i minimum en halv time.

Tilsæt nu salt og sukker. Bollerne kommes i saucen og der skrues op for varmen til den simrer igen.

Lad alt dette koge under låg til bollerne flyder op til overfladen. Det tager cirka 10 min.

Til sidst tilsættes fløde og retten smages til.

* Retten er rigtig lækker med parmesan eller almindelig revet ost til.

Du kan eventuelt servere det, i en skål ved siden af – så kan man selv bestemme hvor meget der skal på 🙂

Hvis du vil gøre det lidt ekstra specielt kan du servere det hele på et stort fad og så med små tallerkener, så i kan tage og spise fra et fælles fad – det er SÅ hyggeligt. Så med en god rødvin til, levende lys og eventuelt lidt lækkert brød til (du kan se opskriften på hjemmelavede brød & hvidløgsbrød her på siden).

Prøv også Spaghetti Carbonara – den simple

– Rigtig god fornøjelse og god aften 🙂

Mvh. Julie Fie

Madredaktør på Min Madopskrift

* Har du spørgsmål til retten eller ris&ros kan du skrive en kommentar under opskriften eller sende mig en mail på;
Juliefiegeisle@hotmail.com

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Lady og vagabonden spaghetti
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Lady og vagabonden spaghetti blev sidst redigeret: februar 3rd, 2015 af Julie Fie

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/oksekoed/lady-og-vagabonden-spaghetti.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *