«

»

Print denne Indlæg

Lasagne klassisk

Lasagne klassisk med bechamelsauce mornaysauce

 

Lasagne er en klassisk ret, og man bør altid lave den helt fra bunden af selv.

Lasagne er en hurtig og nem ret. Men saucen til Lasagnen kan også stå og simre i mange timer og blive kraftigere i smagen, hvis det er det man ønsker.

Lasagne findes i mange varianter, her er grundopskriften.

Af Min Madopskrift

Tid ca. 45 min Til 4 personer

Ingredienser: (Gerne økologiske)

  • 500 g. magert oksekød (7- 12 %)
  • 2 hakkede løg
  • 4 fed hvidløg,
  • 4 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 groftrevet aubergine
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
  • 2 dåser flåede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 1 1/2 dl. rød eller hvidvins eddike (Kan ikke udelades)
  • 1.spsk. honning
  • 4 dl mælk eller bouillon
  • Lasagneplader
  • Revet ost
  • Krydderier: salt, peber, paprika, oregano, timian og muskatnød

Bechamelsauce/Mornay sauce: (se også kategori sauce)

  • 1 spsk. smør,
  • 2 spsk. mel,
  • 3 dl. mælk,
  • Frisk muskatnød og revet ost.

Fremgangsmåde Lasagnesauce:

Svits først kød, og kom derefter alle grøntsagerne i. Derefter tilsættes krydderier, som skal svitses i godt to minutter.

Derefter tilsættes resten af ingredienserne.

Det skal stå og simre svagt i ca. 10 min til 6 timer, jo længere jo mere koncentreret smag.

Bechamelsauce (Mornaysauce)

En stor spiseske lurpak smør smeltes langsomt i en gryde, piskes sammen med et par spsk. hvedemel. Når melet har suget alt smørret og er en samlet klump, piskes mælken langsomt i, lidt af gangen. Når det har saucekonsistens kommer man osten i, og pisker videre. Smag til med muskatnød, salt og peber, når osten er smeltet.

Lasagnen

I et fad kommer man først lidt lasagnesauce i bunden. Derefter skiftevis lasagneplader og lasagnesauce, (min. 4 lag plader) slut af med lasagnesauce som toppes med et lag bechamelsauce og smørklatter. Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 30 – 35 min.

Lasagnen tages ud af ovnen og skal hvile i ca. 10 min. inden servering.

Drys parmesanost ovenpå, og tilbyd en god grøn salat og godt brød til, f.eks. flutes og smør.

Tilbyd gerne en øl til.

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Lasagne klassisk
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Lasagne klassisk blev sidst redigeret: august 4th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/oksekoed/lasagne-klassisk.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *