«

»

Print denne Indlæg

Oksekød med grøntsager (Kinesisk)

Oksekød med grøntsager

Af min madopskrift

Til 4 personer Tid: ca. 20 – 30 minutter.

 

Denne ret er en typisk asiatisk take-away ret, som vist alle har prøvet at bestille. Men det er ret nemt, at lave retten selv og så kender man og bestemmer selv ingredienserne.

Ingredienser oksekød med grøntsager:

750 g cuvette steg fra kalv eller okse, der er skåret i tynde strimler, og derefter banket helt flade.

1 friske chili

3 fed hvidløg

1 ingefær (valnød stor)

Sesamolie mørk

4 spsk. Sojasauce

1 spsk. Kartoffelmel

1 gulerod

3 forårsløg

1 løg

1 porre

5 dl vand

Ris (Langkornede)

Sådan laver du din egen kinesisk take-away ret.

 

Fremgangsmåde oksekød med grøntsager:

Skær oksestegen ud i tynde skiver og bank kødskiverne flade.

Sauce til oksekød med grøntsager:

Kom sojasauce, og 5 dl. Vand i en skål og rør kartoffelmelet ud i det.

Skær alle grøntsagerne ud i strimler eller stykker

Hak chili, hvidløg og ingefær i fine små stykker.

Hæld godt med sesamolie i en tykbundet gryde.

Steg oksekød stykkerne på højt blus i olien til de får lidt farve.

Kom de finthakkede krydderier i og vend det hele godt sammen med oksekødet.

Hæld så saucen i gryden og så snart det begynder at simre skrues ned for blusset.

Tag en pande og steg grøntsagerne i sesamolie med høj varme nogle minutter.

Grøntsagerne vendes i gryden sammen med oksekødet og varmes op i ca. 10 min.

 

Server med ris eller stegte nudler.

 

Tips. Du kan variere retten ved, at bruge andre grøntsager.

 

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Oksekød med grøntsager (Kinesisk) blev sidst redigeret: maj 7th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/oksekoed/oksekoed-med-groentsager-kinesisk.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *