«

»

Print denne Indlæg

Oksekød og kartoffelmos i fad

Oksekød hakket i fad

Af min madopskrift

Hovedret til 4

Ingredienser kartoffelmos i fad:

1,5 kg kartofler

2 dl mælk

75 g smør

2 tsk. groft salt

Friskkværnet peber

Kødsauce:

75 g smør

2 hakkede løg

600 g hakket magert oksekød

1 dl tomatketchup

2 spsk. tomatkoncentrat

2 tsk. delikatessepaprika

2 tsk. groft salt

Friskkværnet peber

Tilbehør:

650 g frisk blandet salat, peanut og chips. Dertil koldt vand med økologiske lemon eller citronskiver. 

Fremgangsmåde kartoffelmos:

Skræl kartoflerne og fjern evt. urenheder som øjne og skær dem i mindre stykker.

Kog dem sagte i en tykbundet gryde i vand uden salt, i ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem blive i gryden, så de kan blive møre helt igennem. Mos derefter kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker.

Tilsæt mælken lidt efter lidt under rolig piskning. Tilsæt smørret og salt og peber. Pisk mosen til den er let og luftig. Smag igen til med salt og peber.

Fremgangsmåde Kødsauce:

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middelkraftig varme, men uden at smørret bruner. Svits løg og kød i smørret og tilsæt tomatketchup, tomatkoncentrat, paprika, salt og peber. Lad kødsaucen simre ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til med salt og peber. Hæld saucen i et smurt højt ovnfast fad og læg kartoffelmosen over som et låg.

Bag retten midt i ovnen i ca. 25 – 30 min. ved 200°.

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Oksekød og kartoffelmos i fad blev sidst redigeret: juni 17th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/oksekoed/oksekoed-og-kartoffelmos-i-fad.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *