«

»

Print denne Indlæg

Oksespidsbryst med citron og rosmarin

Oksespidsbryst langtidsstegt i ovnen med timian kartofler

Af min madopskrift

Opskrift til 4 personer

Ingredienser oksespidsbryst:

  • Oksespidsbryst 1,2 til 1,5 kg
  • Løg 1 stk.
  • Hvidløg 2 fed
  • Salt og peber
  • Rosmarin 3 stilke eller 1 spsk. Tørret rosmarin
  • Citron 1 stk., økologisk
  • Hvidvin 2 dl f. eks. Fra Alsace
  • Oksebouillon 3 dl
  • Kartofler små nye 1 kg (vildmose)
  • Timian
  • Smør

Tilbehør til oksespidsbryst:

Salat  

Fremgangsmåde oksespidsbryst:

Skær uønsket fedt væk. Kødet svitses på alle sider på en varm pande, og lægges derefter i et ildfast fad. Rids overfladen i stegen, og gnid hvidløg godt ind i overfladen. Krydr med salt og peber. Skær rosmarin i små stykker og tag det gule skal fra citron, og gnid kødet godt på toppen og sider med rosmarin og revet citronskal. Der må ikke komme det hvide underlag med fra citronen. Det er bittert.

Kom nu vin, løg skåret i både og bouillon i fadet, og dæk fadet med alufolie. Stil formen i ovnen, som indstilles på 140 grader.

Lad kødet blive i ovnen i ca. 2 ½ time.

Timian kartofler:

Kog kartoflerne, og sæt dem derefter til afkøling.

Når kartoflerne er afkølet, steges de hele på en pande i smør. De sidste 5 minutter tilsættes timian til kartoflerne.

Salat med appelsin

Ingredienser salat med appelsin:

  • 2 appelsiner
  • Friske spinat blade
  • ¼ iceberg salat
  • 3. spsk. Rapsolie
  • 1. spsk. Honning eller rørsukker
  • Saften af citronen
  • Salt og peber
  • Ristede pinjekerner

Fremgangsmåde salat med appelsin:

Skræl appelsinerne. Del den i både. Skær ud i mundrette stykker.

Skyld spinatbladene og iceberg grundigt og skær dem i små stykker.

Bland det hele sammen i en stor skål

Pisk olie, honning og citron godt sammen i en lille skål. Citronsaften opløser sukkeret hurtigt. Smag til med salt og peber.

Rist pinjekerner let på en pande. Kun et par minutter. Varmen fremhæver smagen i pinjekernerne, men de må ikke brænde på.

Hæld dressingen over salaten. Drys med ristede pinjekerner og salaten er klar til servering.

Hæld skyen fra fadet med kødet op i en lille gryde og lav en skysauce. (Se evt. sauce)

Skær kød i skiver, og servér med salat, kartofler og skysauce.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Oksespidsbryst med citron og rosmarin
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Oksespidsbryst med citron og rosmarin blev sidst redigeret: januar 12th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/oksekoed/oksespidsbryst-med-citron-og-rosmarin.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *