«

»

Print denne Indlæg

Ribeye Steak med kartoffelfondant

Ribeye Steak med kartoffelfondant, bearnaisesovs og grøntsager

Til 4 personer

 

Ribeye steak er et rigtig godt valg, hvis du vil lave en lækker middag med en garanteret mør og saftig bøf til dine gæster. Desuden for du ikke stress eller sved på panden, da retten er meget nem at lave.

Af Min Madopskrift

Ingredienser
  • 4 pæne Ribeye Steak bøffer (ca. 200 til 300 gram stk).
  • 1200 gram pænt store kartofler
  • Vand eller hønsebouillon
  • 75 gram Smør
  • Olie
  • Salt og peber
  • 1 tsk. Muskatnød
  • Grøntsager til at dampe, f.eks, porre, gulerod, blomkål

Tilbehør

  • Kartoffelfondant
  • Dampede grøntsager
  • Bearnaisesauce
Fremgangsmåde
  1. Skræl kartoflerne
  2. Skær bund og top af, så kartoflen kan stå.
  3. Hvis du har brugt store kartofler, skæres kartoflen midt over, så du får du ”tønder”
  4. Tag en stor stegegryde eller stegepande og kom en klat smør og olie på panden.
  5. Brun nu begge ender på kartoffelfondant
  6. Bruger du en gryde kommer du vand eller hønsebouillon ½ eller ¾ op af kartoffelfondanter. Bruger du en stegepande skal du kun komme vand ¼ op, da vandet ellers vil være for lang tid om at fordampe.
  7. Kom smør i vandet
  8. Krydr med salt, friskkværnet peber og med en kniv, skraber du lidt muskatnød ud over det hele.
  9. Sæt det ind i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller indtil vandet er fordampet og du har en klæbrig sirup.
  10. Tag nu nogle gode grøntsager som f.eks en porre, et bundt gulerødder og lidt blomkål.
  11. Damp eller kog det indtil det er mørt.
  12. Lav nu Bearnaisesauce enten helt fra bunden, eller brug et brev.
  13. Steg Ribeye Steak nøjagtig 3 minutter på hver side, ved middelkraftig varme.
  14. Ønskes rødt kød, afkortes stegetiden på hver side med 1 minut.

Servering

Anret et par kartoffelfondanter med lidt dampede grøntsager og Ribeye Steak på en tallerken. Kom lidt sirup fra gryden over fondanter.

Se også Entrecote steak i ovn med sauce bearnaise
Fakta om opskriften
Navn: Ribeye Steak med kartoffelfondant

Af:

Kort beskrivelse: Ribeye Steak med kartoffelfondant, bearnaisesovs og grøntsager

Kategori: Oksekød

Billede af opskriften:
Ribeye Steak med kartoffelfondant

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 20 minutter

Tid i alt: 40 minutter

Nutrition: 0, se info på siden

Antal: 4 portioner

Alle Ingredienser til opskriften:
4 pæne Ribeye Steak bøffer
1200 gram pænt store kartofler
Vand eller hønsebouillon
75 gram Smør
Olie
Salt og peber
1 tsk. Muskatnød
Grøntsager til at dampe


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Ribeye Steak med kartoffelfondant blev sidst redigeret: februar 7th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/oksekoed/ribeye-steak-med-kartoffelfondant.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *