«

»

Print denne Indlæg

Udskæringer af oksekød og dets anvendelser

Udskæringer af oksekød – Udskæring af Oksen 

Af Min Madopskrift

De klassiske udskæringer af oksekød er:

Culotte og Cuvette,  Marvpibebov, Slag, Tværreb, Højreb,  Mellemskært og hals, Tykkam, Tyndbov,  Inderlår og klump, Mørbrad, Tykbryst, tyndbryst og spidsbryst,  Tyndsteg  Lårtunge, Skank, for og bag,  Tyksteg,  Yderlår.

Når man står med et stykke færdig lavet kød og skal til at lave en udskæring, skal man skære på tværs af kødfibrene. Derved bliver kødet nemmere at tygge.

Steges hel i ovnen eller som steaks. Cuvetten er ikke så mør som culotten.

Udskæring af Culotte

Fjern først senen i bunden, hvis slagteren ikke har gjort det.. På en culotte drejer fibrene halvvejs, fra tværs ved spidsen og aflange ved endestykket.

Det er nemmest at se på den rå steg, med kødsiden opad.

Højreb

Kan steges hel i ovn eller udskæres til oksekoteletter. Fileten, som er det reelle kød uden fedt, steges som hel steg. Oksefilet (roastbeef) eller skæres i skiver til bøffer, der kan anvendes til engelsk bøf. Særdeles velegnet til grill.

Inderlår og klump

Kan anvendes til minut bøf, stroganoff, benløse fugle og andre gryderetter, og hel steg. Anvendes til røget okseinderlår. Klumpen er ikke så mør som inderlåret.

Lårtunge

Anvendes bl.a. til saltkød til pålæg.

Marvpibe bov

Kan anvendes som tynd boven. Ved udbening fremkommer bov klumpen, som er velegnet til bankekød og benløse fugle

Mellemskært og hals

Kun egnet til kogning og som hakkekød. Anvendes til pølsefremstilling.

Mørbrad

Steges hel, eller indbagt. Mørbrad er også velegnet til bøffer. Anvendes til tournedos, chateaubriand og stroganoff. Særdeles velegnet til grill.

Skank, for og bag

Anvendes mest i skiver til osso buco eller til suppe.

Slag

Blommen, som er et reelt stykke kød, kan bruges til flankesteaks og benløse fugle. Dets anvendelse er begrænset pga. meget kraftige bindevævshinder og sener.

Tykkam

Er velegnet til grydesteg med eller uden ben. Er også godt til gullasch og skipperlabskovs, samt til kogning.Meget velsmagende.

Tykbryst, tyndbryst og spidsbryst

Anvendes til hakkekød eller pålæg. Spidsbryst er meget velegnet til langtidsstegning.

Tyksteg

Kan anvendes til hel steg og udskåret til bøffer. I tern god til fondue.

Tværreb

Kan anvendes til suppekogning eller i mindre stykker til gryderetter. Anvendes til sprængt oksebryst.

Tyndbov

Bruges i stegning eller kogning. I skiver kan den anvendes til armsteak eller udbenes til gullasch og hakkekød.

Tyndsteg

Kan steges hel som oksesteg med krølfedt eller skæres i skiver til T-bone-steaks eller andre steaks. Fileten med fedtkant skæres i skiver til entrecote.

Yderlår

Fakta om denne opskrift

Fakta om opskriften
Navn: Udskæringer af oksekød og dets anvendelser

Af:

Kort beskrivelse: Udskæringer af oksekød og dets anvendelser

Kategori: Artikel

Billede af opskriften:
Udskæringer af oksekød og dets anvendelser

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 0 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 0 minutter

Tid i alt: 0 minutter

Nutrition: 0, ikke aktuelt

Antal: Ikke aktuelt

Alle Ingredienser til opskriften: Oksekød

Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriftenSådan ser de forskellige udskæringer ud

Vurdering stjerner
Vi har været til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
Summary
Article Name
Udskæringer af oksekød og dets anvendelser
Author
Description
Denne artikel omhandler udskæringer af oksen og dets anvendelser
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Udskæringer af oksekød og dets anvendelser blev sidst redigeret: juli 8th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/oksekoed/udskaeringer-af-oksekoed-og-dets-anvendelser.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *