«

»

Print denne Indlæg

Kartoffelpizza

Klassisk Kartoffelpizza med rosmarin

Af Min Madopskrift

Til to store pizza

 

Kartoffelpizza lyder ikke speciel spændende og lækkert, men kartoffelpizza smager forbavsende godt. Brød og kartofler og så det salte kød, giver en retten en perfekt balance. Kartoffelpizza med rosmarin er en meget mættende ret og måske en af de sundeste pizzaer som laves. Hvis du laver dejen dagen i forvejen, er tilberedningstiden under en halv time.

Ingredienser Kartoffelpizza dej:

  • 450 gram Mel 00
  • 50 gram rugmel
  • 2 dl Vand (finger lunkent)
  • 1 dl mørk malt øl
  • 1 tsk. vineddike
  • 1 spsk. Oliven Olie
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. Bygmalt sirup (Tilfører smag, men kan udelades, da virkningen er bedst efter 14 timer)
  • 20 g Smør
  • 2 tsk. Salt
  • 10 g gær

Fyld til Kartoffelpizza:

  • Tomat topping
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. finthakket frisk rosmarin
  • 1 stk. rødløg i skiver
  • Tynde skiver serrano skinke
  • 2 mozzarellaer a 125 g
  • Kartofler i super tynde skiver
  • 2 tsk. Paprika

Se evt. tomat-topping her: Pizza tomat-topping eller hurtig tomat-topping

Fremgangsmåde Kartoffelpizza:

Dejen til kartoffelpizza skal være som almindelig pizzadej. Tag en skål eller kom det i en røremaskine. Begynd med at røre gæren ud i det lune vand og lad det stå indtil det bruser.

Tilsæt så resten af ingredienserne og ælt dejen i ca. 15 minutter indtil den er blank og smidig.

Lad den hæve tildækket og lunt med et fugtigt klæde ved stuetemperatur i ca. to timer.

Form dejen til en slange, og del den i to stykker.

Tag dej stykkerne og rul dem ud så de bliver tynde og runde. Skal cirka passe til en tallerken.

Læg de runde deje på hver sit bagepapir. (Kan udelades, hvis der kommes lidt mel på bagesten) Forvarm ovnen til 250° og kom en bagesten i ovnen.

Skær imens kartoflerne i tynde skiver på et rivejern eller mandolinjern.

Rør olivenolie, paprika og hvidløg sammen, og pensl bundene med olien.

Kom nu et tyndt lag hjemmelavet tomat topping på.

Drys med rosmarin, og fordel rødløget. Skær mozzarellaerne i skiver og fordel dem på pizzaerne. Kom nu serrano skinke skiver på.

Fordel kartoffelskiverne.

Krydr med rosmarin, salt og peber.

Put din kartoffelpizza i ovnen og læg den på den varme bagesten, én af gangen, i 7 – 12 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.

Server straks evt. med en sprød salat til.

Tips

Bagestenen skal have været i ca. 10 i ovnen, før den e varm nok.
Bag pizza på en bagesten midt i en 250 til 300 g varm ovn i ca. 7 til 12 min. Hold øje, den brænder hurtigt på i bunden og sider ved høj varme.

Hvis du laver dejen om morgenen eller dagen før, skal dejen opbevares køligt.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Kartoffelpizza
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Kartoffelpizza blev sidst redigeret: maj 2nd, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/pizza/kartoffelpizza.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *