«

»

Print denne Indlæg

Pizza Umami

Perfekt pizza – med speciel hæve metode og hemmelig ingrediens 

Af min madopskrift

 

Hvis du laver dejen dagen før, er resten nemt og hurtigt. Denne opskrift på pizza er anderledes end i almindelige danske madbøger eller kogebøger.

Findes der en hemmelig ingrediens i pizzabunde tænker mange, da det næsten aldrig er muligt at få samme lækre sprøde bund, som hende hos den lokale pizza bager.

Svaret er ja, du kan faktisk lave din egen pizza endnu bedre og sprødere og med bedre smag. Umami – den femte smag. I denne opskrift er det den stærke ost og maltsirup der er smagsforstærker og giver Umami smag.

Resultatet Pizza Umami:

Autentisk pizza med en tynd, sprød bund.

Ingredienser pizza Umami:

250-350 ml lunkent vand

1 spsk. aktiv tørgær eller 5 – g. frisk gær

550 g italiensk 00 mel, plus ekstra til formning af bunde. (100 g kan erstattes med durummel)

1 tsk. salt

½ tsk. stødt sort peber

2 tsk. klar honning

2 spsk. ekstra jomfru olivenolie, plus ekstra til børstning

Hvis dejen skal hæve i mindst 14 timer, kan der kommes smagsforstærker i. Skal dejen ikke hæve 14 timer, virker smagsforstærkere ikke noget videre.

Smagsforstærker er:

1 stor spsk. Bygmalt sirup, som kan købes ved økologiske butikker eller på nettet. Tilfører sødme og smag.

2 store spsk. kraftig fint revet ost. Tilfører syrlighed og smag. (Kan undværes)

1 spsk. vineddike. (Tilfører syrlighed og gør bunden knasende sprød.

Fremgangsmåde Pizza Umami:

Hæld 150 ml af vandet i en skål og hæld over gæren. Rør til gæren opløses, så lad det stå på et lunt sted i ti minutter til det bruser.

Sigt mel, salt og peber i en stor skål. Rør honning, vineddike og olivenolie i gærblandingen, indtil det kombineres godt.

Lav en fordybning i midten af de tørre ingredienser og hæld i gær blanding.

Brug hænder eller røremaskine og rør indtil dannelse af en blød og let klæbrig dej.

Tilføj lidt af det resterende vand, lidt efter lidt, indtil du har opnået den rette konsistens.

Transformer dejen til en let skinnende dej.  Arbejd overflade indad med lidt mel på dine hænder og bord. Ælt dejen i ti til tyve minutter, indtil den er glat og bøjelig.

Kom lidt olie en stor skål – skålen skal være stort nok til, at dejen kan hæve til dobbelt størrelse. Læg dejen ned og dæk med plastfolie. Hæver i et lunt sted i 1-2 timer.

Når dejen er fordoblet i størrelse, fjerner du plastfolie og tager dejen op fra skålen og banker dejen ned.

Derefter ælter du igen indtil dejen er glat. Opdel dejen i fem runde kugler og lad dej hvile før formning. Skal dejen først bruges dagen efter, kommes den i køleskab.

Teknik formning af dej:

Tag en dej kugle, og læg på et let melet bord. Drys lidt mel på toppen a kuglen. Glat dejen ud med fingrene, før du samler den op og slår dejen hårdt ned på dit arbejd overflade, som f. eks din køkkenbordplade.

Gentag dette et par gange.

Nu draperer du dejen med din knyttede næve og strækker den forsigtigt udefra rand, mens dejen roterer.

Nu har du en helt flad og millimeter tynd pizza bund.

Der kan i stedet bruges en kagerulle, dette påvirker ikke resultatet, eller smagen, men ser ikke så professionelt ud.

Læg dejen på et stykke bagepapir,og kom tomattopping, ost og dit ynglings fyld på. Kom pizza ind i en glohed ovn, indtil osten er smeltet og kanterne er sprøde.

 

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Pizza Umami blev sidst redigeret: juni 15th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/pizza/pizza-umami.html

2 kommentarer

  1. Mette

    Hej

    Hvor har du købt din specielle pizzarulle?

    Mvh. Mette

    1. Bjørn Nielsen

      Hej
      Den er købt i Bilka for ca. 23 år siden og har ikke set den siden 🙂
      Den er god til at lave kanter på pizza. Måske du kan købe den i en isenkram forretning eller på nettet?

      Mvh.
      Min Madopskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *