«

»

Print denne Indlæg

Biksemad med pølser og løg

Biksemad med pølser, løg og spejlæg

 

Biksemad opskriften her er med kartofler, løg og flæskesteg. Vi har endda brugt både stegen og sværen, da den var dejlig sprød.

Biksemad med pølser, løg og spejlæg kan serveres for hele familien. Lav endelig rigeligt, da det nok skal blive spist.

Vi har brugt kolde kartofler fra dagen før, men du kan sagtens bruge friske kartofler! Beregn ekstra tid, da rå kartofler, kræver længere tids varme, for at blive møre.

Af Min Madopskrift

Ingredienser biksemad
  • 600 g kolde kogte kartofler, fra dagen før
  • 2 løg i tern eller i ringe
  • 400 gram wienerpølser
  • Flæskesteg med eller uden svær
  • Smør og rapsolie til stegning
  • salt
  • peber
Tilbehør til biksemad
  • Engelsk Sauce
  • Spejlæg, 1 eller 2 per portion
  • Ketchup
  • Remoulade

Fremgangsmåde pandestegning

De kolde kogte kartofler skæres i små firkanter.

Det kolde stegte eller kogte kød skæres i passende firkanter.

Pølser skæres i små stykker.

Løg hakkes groft eller skæres i halve ringe.

Smelt fedtstoffet på panden.

Kom kødet og pølser på panden og steg det ved middel varme.

Tilsæt de hakkede løg og lad det stege med et par minutter.

Tag det af panden og hæld det i et fad.

Lad det meste af fedtstoffet blive tilbage på panden.

Hæld nu de kolde kogte skårne kartofler op på panden, og steg kartoflerne godt igennem.

Når kartoflerne har fået farve, tilsættes salt og peber.

Under hele stegningen vendes kartoflerne af og til forsigtigt.

Når kartoflerne har fået den rigtige farve, tilsættes kødet og løg fra fadet. Det hele varmes op, og smages til med salt og peber.

Inden servering laves der nu det antal spejlæg som ønskes. Der beregnes Ca. 1 eller 2 spejlæg per portion.

Fremgangsmåde biksemad i ovn

Varm ovnen op på 200 grader.

Skær de kolde kartofler i skiver eller grove stykker.

Tag nu en bageplade og læg bagepapir på.

Fordel kartoflerne på pladen og kom nu olie over kartoflerne, og krydr med salt og peber.

Fordel olie og krydderier godt.

Kom små klatter smør over og sæt det hele ind midt i ovnen.

Bag dem gyldne i ovnen. Det tager ca. 15 min.

Det kolde stegte eller kogte kød skæres i passende firkanter.

Pølser skæres i små stykker.

Løg hakkes groft eller skæres i halve ringe.

Fordel det over kartoflerne og når det hele har fået farve, tages det ud af ovnen.

Rør lidt rundt i det hele efter 10 min. Da ovne har tildens til at varme mest bagved og i siderne.

Servering af Biksemad med pølser

Biksemad serveres rygende varm med Engelsk Sauce og 1 eller 2 spejlæg pr. portion.

Prøv også opskrift på klassisk biksemad

 

Tips til Biksemad med pølser

Du kan erstatte eller udelade flæskesteg med andet kød.

 

Summary
Recipe Name
Biksemad med pølser og løg
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Biksemad med pølser og løg blev sidst redigeret: februar 18th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/rester/biksemad-med-poelser-og-loeg.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *