«

»

Print denne Indlæg

Caesar salad Klassisk

Ceasar salad med kylling

Til 3 – 4 personer

 

Klassis Ceasar salad består af salat, parmesanost og sprødstegte firkantede brødcroutoner. Ceasar salad er en meget enkel og nem salat at tilberede selv, da ingredienserne, er nemme at komme til.

Du kan evt. komme lidt sprødstegt kylling med ved serveringen som vi har gjort her.

 

Af Min Madopskrift

Ingredienser Ceasar salad Klassisk:
  • Romaine salatblade enkelte
Ingredienser brødcroutoner:
  • 1 lille rustik italiensk daggammelt brød, skorper fjernet, skåret i terninger
  • 2 spsk. smør
  • 1 tsk. salt
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • Friskkværnet peber
  • Evt. lidt presset hvidløg
Ingredienser til dressing:
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 stor past. æggeblomme
  • 3 ansjosfileter fra dåse
  • ½ tsk. Dijon sennep
  • 1 tsk. Worcester sauce
  • 2 spsk. parmesan, Grana padono, groft revet i store flager
  • Salt, peber
Tilbehør til Ceasar salad:
  • Sprødstegt kyllingebryst af 450 gram i alt
  • Krydderier
  • Ekstra ost
  • Ekstra dressing
Fremgangsmåde dressing til Ceasar salad:

Kom hvidløg, ansjosfileter, og salt i en pæn skål eller blender. Bruges en skål masses hvidløg og ansjoser til en pasta ved hjælp af en gaffel.

Tag en gaffel mere og pisk peber, citronsaft, Worcester sauce, Dijon sennep og æggeblomme i pastaen.

Til sidst piskes olivenolien med i, stille og roligt og i en tynd stråle. Dette gøres bedst i en blender, men ellers brug to gafler til at piske kraftigt. Tilsæt olien lidt efter lidt, indtil dressingen er perfekt.

Hvis dressingen bliver for tyk kan den fortyndes med lidt citronsaft.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Hæld lidt af dressingen fra, som bruges som ekstra tilbehør

Fremgangsmåde brødcroutoner:

Steg brødterningerne sprøde i smør og olie på en stor pande. Et par min. før de er færdige, drysses krydderierne over.

Læg dem på et rent tørt viskestykke.

Steg kyllingebryster til de er møre og gennemstegte. Tilsæt dine favorit krydderier (F.eks. paprika, salt og peber) og steg videre et par min.

Skær kyllingebrysterne i små stykker eller skiver.

Fremgangsmåde Ceasar salad:

Skyl og træk salatblade af. Skær dem i stykker og kom salaten i en skål med dressingen. Tilsæt ost til salaten i skålen, og vend godt rundt.

Til sidst fordeles kylling og croutoner over salaten.

Servér straks og med ekstra dressing og ost.

Du kan også prøve vores Tigerrejer i salat
Tips til Ceasar salad

Tilsæt presset hvidløg til brødcroutoner

Hvis du ønsker det, kom ekstra parmesanost ovenpå Ceasar salad.

Summary
recipe image
Recipe Name
Ceasar salad Klassisk
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Caesar salad Klassisk blev sidst redigeret: januar 3rd, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/retter-med-salat/caesar-salad-klassisk.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *