«

»

mar 13 2013

Print denne Indlæg

Ris kogning

Sådan koges ris

Kogning af ris er lidt svært. Enten bliver de for hårde eller også bliver de udkogte. Den bedste ris kogning sker ved nænsom opvarmning.

Af min madopskrift

 

Sådan koges ris så de bliver perfekte

En god tommelfingerregel ved ris kogning er, at til 4 personer skal der bruges 5 dl vand og 3 dl ris.

Så til 1 person skal der bruges 1,25 dl vand til 0,75 dl ris.

Herefter ganger man bare op, f.eks. 2,5 dl vand og 1,5 dl ris til 2 personer.

Er man i tvivl om, at det er nok, ganger man bare op fra 1 person.

Ingredienser til 4 personer:

  • 3 dl. Ris f. eks Basmatiris
  • 5 dl. Koldt vand
  • 1 tsk. salt
  • Evt. 1 spsk. smør

Fremgangsmåde ris kogning:

Først fyldes vand i en gryde. Læg låg på.

Sæt gryden på kogepladen og bring vandet i kog på højeste indstilling.

Når vandet koger hælder man risene i og skruer ned på en af de laveste temperaturer, ikke den laveste, men lige så risene simrer. Rør rundt i gryden så risene fordeles og læg låget på igen.

Beregn kogetiden fra dette øjeblik. Kogetiden er ca. 20 minutter i alt for både hvide og parboiled ris.

Lad risene simre i 10 min. og sluk så for blusset og lad dem stå yderligere 10 min. Det er vigtigt at man ikke tager låget af, ellers brænder risene fast.

Tilsæt nu 1/2 tsk. salt under rolig omrøring af risene. Vend evt. 1 spsk. smør i ris. Giver de kogte ris en dejlig smag.

Server straks.

 

 

Giv op til 5 stjerner
Opskrifts Navn:
Ris kogning
Udgivet den:
Forberedelses tid:
Tilberedningstid:
Total tid:
Stjerner fået:
3.5 Based on 18 Review(s)
Ris kogning blev sidst redigeret: marts 28th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/ris/ris-kogning.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *