«

»

mar 13

Print denne Indlæg

Ris kogning

Sådan koges ris

Af min madopskrift

Sådan koges ris så de bliver perfekte

En god tommelfingerregel ved ris kogning er, at til 4 personer skal der bruges 5 dl vand og 3 dl ris.

Så til 1 person skal der bruges 1,25 dl vand til 0,75 dl ris.

Herefter ganger man bare op, f.eks. 2,5 dl vand og 1,5 dl ris til 2 personer.

Er man i tvivl om, at det er nok, ganger man bare op fra 1 person.

Ingredienser til 4 personer:

  • 3 dl. Ris f. eks Basmatiris
  • 5 dl. Koldt vand
  • 1 tsk. salt
  • Evt. 1 spsk. smør

Fremgangsmåde ris kogning:

Først fyldes vand i en gryde. Læg låg på.

Sæt gryden på kogepladen og bring vandet i kog på højeste indstilling.

Når vandet koger hælder man risene i og skruer ned på en af de laveste temperaturer, ikke den laveste, men lige så risene simrer. Rør rundt i gryden så risene fordeles og læg låget på igen.

Beregn kogetiden fra dette øjeblik. Kogetiden er ca. 20 minutter i alt for både hvide og parboiled ris.

Lad risene simre i 10 min. og sluk så for blusset og lad dem stå yderligere 10 min. Det er vigtigt at man ikke tager låget af, ellers brænder risene fast.

Tilsæt nu 1 tsk. salt under rolig omrøring af risene. Vend evt. 1 spsk. smør i ris. Giver de kogte ris en dejlig smag.

Server straks.

 

 

Giv op til 5 stjerner
Opskrifts Navn:
Ris kogning
Udgivet den:
Forberedelses tid:
Tilberedningstid:
Total tid:
Stjerner fået:
5 Based on 3 Review(s)

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/ris/ris-kogning.html

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *