«

»

Print denne Indlæg

Risotto med kylling

Risotto med kylling og chili

Af Min Madopskrift

Til 4 personer

 

Risotto er en klassisk italiensk risret, som kan varieres efter ens egen eller gæsternes smag. Her er den med stegt kylling, chili, tomat og frisk rucolasalat.

Ingredienser:

  • 4 dl Arborio risottoris
  • 8 dl hønsefond eller hønsebouillon
  • Olivenolie
  • 6 fed hvidløg
  • 2 dl hakket bacon
  • 1 stk. grofthakkede løg
  • ¼ rød chili jalapeno finthakket
  • 1 lille grofthakket porre
  • 1 ½ dl tør hvidvin
  • Salt og peber
  • En lille håndfuld Rucolasalat
  • 15 stk. sherrytomater halveret
  • ½ citron
  • ½ stegt kylling på 700 gram

Tilbehør:

  • Revet Parmesanost

Fremgangsmåde:

Tag en stor gryde og hæld hønsefond eller bouillon i. Varm den forsigtigt op, uden at den kommer i kog.

Tag en gryde stor gryde og kom olie i og varm den op til middel varme. Kom nu grofthakket bacon i gryden og svits det et par minutter. Tilsæt nu hvidløg, tomater og chili til gryden og svits det i et par minutter, mens der røres hele tiden. Tag hvidløg, chili og bacon op igen og læg det på en tallerken.

Kom nu ris, porre og løg op i gryden og svits det i nogle minutter.

Tilsæt hvidvin og smag til med salt og peber. Husk og rør rundt.

Lad det samle sig lidt, indtil hvidvinen er næsten suget ind i ris.

Tilsæt nu 1/3 del fond eller bouillon mens der røres. Når det er suget ind i ris gentages processen indtil al fond eller bouillon er brugt.

Tilsæt nu kylling og varm det op i nogle minutter.

Sluk for varmen.

Tilsæt al chili, halvdelen af hvidløg, bacon og næsten al rucolasalaten og smag til med citronsaft, salt og peber.

Rør godt rundt i gryden.

Server med et stort drys parmesanost og resten af hvidløg og bacon på toppen.

 

Summary
Recipe Name
Risotto med kylling
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Risotto med kylling blev sidst redigeret: januar 31st, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/ris/risotto-med-kylling.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *