«

»

Print denne Indlæg

Risotto med kylling

Risotto med kylling og chili

Af Min Madopskrift

Til 4 personer

 

Risotto er en klassisk italiensk risret, som kan varieres efter ens egen eller gæsternes smag. Her er den med stegt kylling, chili, tomat og frisk rucolasalat.

Ingredienser:

  • 4 dl Arborio risottoris
  • 8 dl hønsefond eller hønsebouillon
  • Olivenolie
  • 6 fed hvidløg
  • 2 dl hakket bacon
  • 1 stk. grofthakkede løg
  • ¼ rød chili jalapeno finthakket
  • 1 lille grofthakket porre
  • 1 ½ dl tør hvidvin
  • Salt og peber
  • En lille håndfuld Rucolasalat
  • 15 stk. sherrytomater halveret
  • ½ citron
  • ½ stegt kylling på 700 gram

Tilbehør:

  • Revet Parmesanost

Fremgangsmåde:

Tag en stor gryde og hæld hønsefond eller bouillon i. Varm den forsigtigt op, uden at den kommer i kog.

Tag en gryde stor gryde og kom olie i og varm den op til middel varme. Kom nu grofthakket bacon i gryden og svits det et par minutter. Tilsæt nu hvidløg, tomater og chili til gryden og svits det i et par minutter, mens der røres hele tiden. Tag hvidløg, chili og bacon op igen og læg det på en tallerken.

Kom nu ris, porre og løg op i gryden og svits det i nogle minutter.

Tilsæt hvidvin og smag til med salt og peber. Husk og rør rundt.

Lad det samle sig lidt, indtil hvidvinen er næsten suget ind i ris.

Tilsæt nu 1/3 del fond eller bouillon mens der røres. Når det er suget ind i ris gentages processen indtil al fond eller bouillon er brugt.

Tilsæt nu kylling og varm det op i nogle minutter.

Sluk for varmen.

Tilsæt al chili, halvdelen af hvidløg, bacon og næsten al rucolasalaten og smag til med citronsaft, salt og peber.

Rør godt rundt i gryden.

Server med et stort drys parmesanost og resten af hvidløg og bacon på toppen.

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Risotto med kylling blev sidst redigeret: januar 31st, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/ris/risotto-med-kylling.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *