«

»

Print denne Indlæg

RISOTTO MED SKALDYR

Risotto med skaldyr og krydderurter

Til 4 personer

Af min madopskrift

Nem mættende mad, som også er velegnet til gæster. Tilbyd en stor skål frisk grøn salat eller coleslaw.

 

Ingredienser risotto:
  • 2 pillede, groft hakkede løg
  • 2 fed pillede, hakkede hvidløg
  • 25 g smør
  • 1 spsk. olie
  • 1/2 g safran i tråde eller 1/4 tsk. gurkemeje for udseendets skyld
  • 21/2 dl langkornede ris
  • 5-6 dl kogende hønsebouillon
  • Ca. 200 g velafdryppede muslinger fra dåse
  • 250 g store pillede rejer
  • 1 dåse skyllede, artiskokhjerter, evt. delt i mindre stykker.
  • 25 g smør
  • 1 spsk. skyllet, hakket dild
  • 1 spsk. skyllet, hakket estragon
  • salt og peber.
Pynt:
  • Skyllet estragon
  • Citron både.
Fremgangsmåde risotto:

Svits løgene gyldne i en gryde i smør og olie i et par minutter, mens der røres.

Kom safran tråde eller gurkemeje ved løgene, tilsæt derefter risene og rør omhyggeligt, så det hele blandes godt.

Hæld bouillon ved og kog risene møre og løse under låg i 18-20 minutter.

Vend forsigtigt muslinger, rejer og artiskokhjerter i risene, rør smørret i, varm det hele godt igennem og smag til med dild, estragon, salt og peber før retten anrettes på et varmt serveringsfad og pyntes med lidt estragon samt citron både.

Tips

Champignons er også meget velegnede til denne ret

 

Summary
Recipe Name
RISOTTO MED SKALDYR
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

RISOTTO MED SKALDYR blev sidst redigeret: juni 25th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/ris/risotto-med-skaldyr.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *