«

»

Print denne Indlæg

Hjemmelavet solbærsaft på gammeldags måde

Hjemmelavet solbærsaft i gryde

 

Du får den bedste solbærsaft hvis du laver solbærsaften på gammeldags måde. Det er desuden også ret nemt på denne måde. Smagen er bare den bedste af solmodne bær. Hvis du ønsker en mindre sød solbærsaft, kan du reducere sukkeret og opbevare saften i køleskabet i stedet. Vi har brugt en dampgryde til bær.

Af Min Madopskrift

Ingredienser
  • solbær
  • 1 glas vand
  • 500 g sukker pr. liter siet saft
  • Bomuldsklude
  • Atamon
Fremgangsmåde
  1. Pluk de solmodne bær og kom dem i en stor balje eller spand
  2. Fyld spanden op med koldt vand.
  3. Fjern urenheder, blade og løse stilke og rør rundt så det hele kommer væk.
  4. Hæld vandet fra.
  5. Fyld en gryde næsten op med de skyllede solbær og hæld et stort glas koldt vand i gryden.
  6. Tænd op på middel varme og læg låg på.
  7. Rør rundt i gryden så varmen fordeles.
  8. Kog bær indtil de safter. Det kan tage op til en halv time.
  9. Sluk for varmen.
  10. Tag nu nogle store gryder eller skåle.
  11. Tag et dørslag.
  12. Sæt gryden eller skålen i vasken.
  13. Kom dørslag over gryden eller skål.
  14. Eller du kan med fordel benytte en dampgryde til grøntsager, da den fungerer som en gryde med indbygget dørslag.
  15. Tag nu en anden stor gryde og læg et dørslag og klæde over dørslaget.
  16. Hæld forsigtigt saften og bær fra gryden over dørslag (Eller i dampgryden) indtil gryden næsten er fyldt op med saft.
  17. Rør op pres saften fra dørslag ned i gryden så det meste af saften kommer med.
  18. Hæld resten af solbærmassen (pulp) op i klædet med dørslaget, så saften kan dryppe af
  19. Gentag processen indtil alt er brugt.
  20. Brug gerne flere rene klæder til solbærmassen.
  21. Hæld saften gennem en stor sigte og ned i en stor gryde. Rens sigten imellem påfyldningerne, da de små sten stopper sigten.
  22. Lad solbærmasse i klæder svale ned.
  23. Tag et par plastikhandsker på ellers får du meget blå hænder.
  24. Pres og vrid nu solbærmassen i klæder for at få det sidste saft med.
  25. Hæld det op i gryden med solbærsaft.
  26. Kasser solbærpulp
  27. Saften måles og der hældes sukker i gryden efter smag. Pund til pund er til den søde side.
  28. Saften koges ca. 5 min. uden låg. Saften skummes og der tilsættes konserveringsvæske.
  29. Hældes på rene skoldede flasker og lukkes straks.
Prøv også solbærsaft i saftkoger

 

Tips til Hjemmelavet solbærsaft på gammeldags måde

Henkoges glas, kan du udelade konserveringsvæske

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Hjemmelavet solbærsaft på gammeldags måde blev sidst redigeret: september 10th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/saft/hjemmelavet-solbaersaft-paa-gammeldags-maade.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *