«

»

Print denne Indlæg

Jambalaya klassisk opskrift

Jambalaya original opskrift

Af Min Madopskrift

Giver en stor pande mad

 

Jambalaya  klassisk opskrift, er en kreolsk ret der kendetegnes ved, at den er blevet inspireret af forskellige madkulturer. Man mener retten stammer fra New Orleans og derefter har bredt sig. Fælles for  Jambalaya retter er, at de indeholder kød, fisk, skaldyr, ris og grøntsager. Denne originale kreolsk jambalaya er rød, da der er tilsat store tomater. Jambalaya er en let men alligevel mættende menu, der er forholdsvis nem at lave. Jambalaya er en slags biksemad, da retten ofte laves af rester.

Ingredienser Jambalaya Klassisk opskrift:

  • 200 gram pillede kogte rejer
  • 200 gram god kogt røget skinke
  • 100 gram stærk krydret spegepølse F.eks. chorizo, Andouille eller peperoni
  • 2 løg
  • 1 stilk bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 4 store modne tomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl. Basmati ris
  • 3 dl god hønsefond eller hønsebouillon
  • 1 dl god hvidvin (Kan erstattes af hønsebouillon)
  • 1 tsk. salt
  • Knivspids peber
  • 1 spsk. timian
  • 1 spsk. basilikum

Pynt:

  • Rejer og basilikum

Tilbehør:

  • Brød og kølig hvidvin

 

Fremgangsmåde Jambalaya Klassisk opskrift:

Lav denne ret i en gryde eller højrygget pande.

Skræl og hak løg groft. Skyld og rens grøn peber og skær den i pæne stykker. Skyld og fjern stilk fra tomater og hak dem groft. Tag fed ud fra hvidløg.

Skyld, rens og skær bladselleri i små stykker.

Tag en hvidløgspresser og pres hvidløg ud på en tallerken.

Kom olien på panden og svits løgene, bladselleri og peberfrugt et par minutter. Kom de pressede hvidløg i og rør rundt.

Tilsæt tomater og de ukogte ris.

Lad det varme op mens der røres.

Tilsæt nu hvidvinen og lad det blive suget op. Tilsæt nu halvdelen af hønsebouillon og rør rundt.

Skær skinken i firkanter. Del pølsen midtover. Del igen, så du har fire stykker. Skær dem i 1 cm stykker.

Kom det hele på panden og rør rundt.

Tilsæt resten af hønsebouillon og rør rundt.

Krydr nu med salt, peber og timian.

Varm det op og lad det simre i 20 min. Ved svag varme.

Hak basilikum og tilsæt det meste og rør rundt.

Tilsæt de fleste rejer og rør rundt.

Pynt med resten af rejerne og basilikum.

Server straks.

 

Tips til Jambalaya Klassisk opskrift

Tilsæt evt. en ½ grøn chili, 1 tsk. cayennepeber, eller 1 tsk. tabasco sauce, hvis man ønsker at gøre retten lidt stærkere.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Jambalaya
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Jambalaya klassisk opskrift blev sidst redigeret: maj 28th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/skaldyr/jambalaya-klassisk-opskrift.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *