«

»

Print denne Indlæg

Wok med tigerrejer og couscous

Wok med tigerrejer, mango og couscous

Af Min Madopskrift

Til 4 personer

 

Wok med tigerrejer og couscous

er en flot og velsmagende ret, der ligger godt i maven, da det er en let ret. Server wok med tigerrejer og couscous i en høj skål, så retten rigtig kan beholde varmen.

Man kan evt. lave en porretærte til, den skal sættes i ovnen før man begynder på wok med tigerrejer og couscous.

Hvis det skal gå hurtigt kan man købe en færdig tærtedej som man forbager 10 min ved 200 grader, inden man kommer fyldet i.

Tilbehør:

  • Porretærte
  • Lime i skiver

Ingredienser couscous:

  • 250 gram couscous
  • ¼ l vand
  • 1 tsk. salt
  • Lidt olie

Fremgangsmåde Couscous:

¼ l vand tilsat 1 tsk. salt bringes i kog.  250 couscous tilsættes.

Henstår under låg i 5 min.

2 spsk. olie tilsættes og det hele småkoges i 3 min. Under omrøring.

Ingredienser Wok med tigerrejer og couscous:

  • 2 spsk. olie
  • 300 gram tigerrejer
  • 3 små rødløg i tynde både
  • 1 fennikel
  • 1 mangofrugt i strimler
  • 1 finhakket rød chili
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 tsk. salt
  • ¼ l piskefløde (kan erstattes af madlavningsfløde)
  • Lime i skiver

Fremgangsmåde Wok med tigerrejer og couscous:

Imens couscous står hen, varmes lidt olie godt op i en wok. Pil halen af tigerrejerne, kom dem i wokken og steg rejerne heri godt 1 min.

Tag dem op. Varm resten af fedtstoffet g steg løg fennikel i ca. 1 min. Kom rejerne tilbage i wokken, sammen med mango chili, ingefær og salt.

Tilsæt fløden og varm det hele godt igennem og smag til med salt og peber.

Læg en limebåd ved hver skål.

Ingredienser Porretærte:

  • 1 færdig tærtedej
  • 3 æg
  • 1 dl mælk eller fløde
  • 1 stor porre
  • 250 g strimlet skinke
  • 100 g fetaost
  • Salt og peber

Fremgangsmåde Porretærte:

Tærtedejen forbager i ovnen ved 200 grader imens blandes resten af ingredienserne sammen.

Æggene piskes sammen med mælken. Den strimlede porre, feta i tern og skinken lægges på tærtedejen og æggemassen hældes over. Krydres med salt og peber og sættes i ovnen 20-25 min ved 200 grader.

Server Wok med tigerrejer og couscous i små skåle og porretærte i fad.

Kom først couscous i bunden af skålen, og kom derefter indholdet i wok over.

Tips.

Avokado vil give en dejlig cremet smag til retten. Kom evt. indholdet af en moden avokado i hver skål. Dvs. ca. 1 spsk.  i hver skål.

 

Summary
Recipe Name
Wok med tigerrejer og couscous
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Wok med tigerrejer og couscous blev sidst redigeret: maj 15th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/skaldyr/wok-med-tigerrejer-og-couscous.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *