«

»

Print denne Indlæg

Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær

Gulerodssuppe med kokosmælk

4 personer

 

Gulerodssuppe er en dejlig kraftig men alligevel mild suppe, som smager skønt. Suppen har en god aroma og sødlig smag.

God som forret eller let hovedret.

ingredienser Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær:
  • 1 kg saftige økologiske gulerødder
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 liter koldt vand eller 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 grøntsagsbouillon terning
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 2 cm. Ingefær revet
  • Lime økologisk og usprøjtet, saften og revet skal

Tilbehør:

  • Groft brød
  • Skyr eller græsk yoghurt

Pynt:

Hakket persille, koriander eller kørvel

Fremgangsmåde Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær:

Skyld og skræl gulerødderne. Skær dem i grove stykker.

Pil løget og hak det. Gør det samme med hvidløget.

Kom vand (eller grøntsagsbouillon) i en stor gryde og kom grøntsagsbouillon terning i.

Tilsæt kokosmælken og bring det hele langsomt i kog. Tilsæt grøntsagerne, og kog dem møre under låg under sagte varme, så vandet kun lige bobler.

Efter ca. 20 min. er grøntsagerne møre og klar. Stik evt. en spids genstand ind i gulerødderne og mærk om de er møre.

Blend suppen indtil den er blank og cremet. Tilsæt limeskal og rør rundt.

Smag til med, salt, sød chilisauce, limesaft.

Varm suppen op igen og spis den som den er eller dryp en ca. en spiseskefuld skyr eller græsk yoghurt i suppen.

Pynt med hakket kørvel, koriander eller persille.

Prøv også Ungarsk gullasch suppe

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær blev sidst redigeret: september 22nd, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/supper/gulerodssuppe-med-kokosmaelk-og-ingefaer.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *