«

»

Print denne Indlæg

Jordskokkesuppe med ristet bacon

Jordskokkesuppe med ristet bacon

 

Jordskokkesuppe er en dejlig efterårs og vintermenu. Du kan tilsætte færre jordskokker og flere kartofler, hvis du ønsker en mildere smag af jordskokker.

Af Min Madopskrift

Ingredienser Jordskokkesuppe 
  • 500 gram friske jordskokker
  • 500 gram Kartofler
  • 300 gram bacon i tern
  • 2 løg
  • 1 porre
  • 1 gulerod
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 klat smør
  • 1 liter. Hønsebouillon
  • ¼ liter Piskefløde
  • Saften fra 1 økologisk citron
  • 1 spsk. revet citronskal
  • Groft salt
  • Peber
Pynt
  • Bacon, sprødstegt
  • Purløg, friskhakket (Eller svitset porretop)
Fremgangsmåde Jordskokkesuppe 
  1. Skræl gulerod og skær den i små terninger. Rens porre for jord og skær den i skiver.
  2. Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i lidt større terninger.
  3. Pil løg og skær i halve ringe.
  4. Tag en stor suppegryde.
  5. Kom olivenolie og smør i gryden og tænd op på middel varme.
  6. Kom grøntsagerne i gryden og svits dem i et par minutter.
  7. Tilsæt hønsebouillon
  8. Tilsæt citronskal og halvdelen af citronsaften.
  9. Krydr med salt og peber.
  10. Kom låg på og lad det simre i ca. 30 minutter.
  11. Til sidst tilsættes piskefløden.
  12. Lad det simre yderligere et par minutter eller til det hele er varmet op igen og begynder at simre.
  13. Blend jordskokkesuppen og smag til med salt, peber og resten af citronsaften.
  14. Bacon ristes til den er gylden og sprød.

Servering

Serveres straks i dybe suppetallerkener.

Pynt med bacon og evt. friskhakket purløg.

Server med flutes og smør.

Prøv også kartoffelsuppe

 

Tips til Jordskokkesuppe 

Du kan udelade gulerod og porre.

Du kan tilsætte en stor klat frisk smør til suppen som røres ud, inden servering.

Du kan tilsætte cremefraiche i stedet for fløde

Du kan stege lidt af porretoppen og bruge det som pynt, i stedet for friskhakket purløg

Fakta om opskriften
Navn: Jordskokkesuppe med ristet bacon

Af:

Kort beskrivelse: Jordskokkesuppe med ristet bacon og friskhakket purløg

Kategori: Supper

Billede af opskriften:
Jordskokkesuppe med ristet bacon

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 30 minutter

Tid i alt: 40 minutter

Nutrition: 0, se info nederst

Antal: 8 portioner

Alle Ingredienser til opskriften:
500 gram friske jordskokker
500 gram Kartofler
300 gram bacon i tern
2 løg
1 porre
1 gulerod
2 spsk. Olivenolie
1 klat smør
1 liter. Hønsebouillon
¼ liter Piskefløde
Saften fra 1 økologisk citron
1 spsk. revet citronskal
Groft salt
Friskkværnet peber
Bacon
sprødstegt
Purløg
friskhakket


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Jordskokkesuppe med ristet bacon blev sidst redigeret: februar 8th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/supper/jordskokkesuppe-med-ristet-bacon.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *