«

»

Print denne Indlæg

Kødboller og melboller

Kødboller og melboller til suppe

Af min madopskrift

Ingredienser melboller:

75 g smør

2½ dl. vand

125 g mel

Salt

Ca. 3 æg

Fremgangsmåde:

Bring vand og smør i kog. Hæld melet i under kraftig piskning. Rør rundt i dejen, til den slipper ske og gryde, tilsæt salt og rør et æg i ad gangen. Dejen skal nu have den rigtige faste og blanke konsistens. Kom dejen i en bollesprøjte eller form den med en tsk. til små boller.

Melbollerne kommes i kogende, saltet vand og koges ganske sagte i 5 -7 min.

Vandet skal holdes lige under kogepunktet. Tag melbollerne op med en hulske og læg dem på et fad.

Ingredienser Kødboller:

250 g hakket skinkekød

3 spsk. mel

1 æg

1 dl. vand

salt og peber

Fremgangsmåde:

Bland hakket kød og mel. Rør ægget i og tilsæt vand lidt efter lidt. Krydr med salt og peber. Man kan nu komme sit favorit krydderi i farsen, hvis dette ønskes.

Lad farsen hvile tildækket i køleskabet en times tid. Derefter, formes farsen med en tsk. til små kødboller. Har man en kødhakker, kan man bruge den til det. Kog dem i saltet vand 4-6 min.

Vandet skal holdes lige under kogepunkt, ellers vil melbollerne blive “pustet” op. og måske koge ud.

 

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Kødboller og melboller blev sidst redigeret: april 26th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/supper/koedboller-og-melboller.html

3 kommentarer

  1. ruth graversen

    kan mel boller fryses og evt hvordan gør man så det ikke bliver klumper , jeg har prøvet, mislykket.

    tak
    vh rg

  2. ruth graversen

    hjælp til frysning af melboller.

  3. Bjørn Nielsen

    Prøv at køle melboller ned i iskoldt vand, straks efter de er færdige. De skal være tørre inden frysning. Og frys dem ned som løsfrosne.

    Mvh.
    Min madopskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *