«

»

Print denne Indlæg

Thaisuppe original opskrift

Thaisuppe med frisk chili, hvidløg, ingefær

 

Thai soup eller Thaisuppe er en rigtig god ret som man aldrig bliver træt af at spise. Til thaisuppe hører også koriander, som giver retten en autentisk smag. Men mange kan ikke lide smagen af koriander, og sammenligner smagen med sæbe. Hører du til den kategori, så udlad koriander.

 

Af Min Madopskrift

Ingredienser Thaisuppe 
  • 1 hel kylling (eller 500 gram bryst eller filet)
  • ½  rød frisk chili (Gerne Jalapeno)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. finthakket ingefær
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. karry
  • 1 liter vand
  • 1 spsk. fishsauce (tilfører Umami)
  • Hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 5 forårsløg
  • 1 lime
  • 1 pakke glasnudler
  • Olie
  • Salt og peber
  • 2 spsk. hakket koriander (Kan udelades)
Fremgangsmåde
  1. Steg kyllingen i ovnen til den er gylden og gennemstegt. Gem stegesky
  2. Kog nudler som anvist på pakken.
  3. Parter og skær kylling i små stykker.
  4. Hak chili, hvidløg og ingefær
  5. Tag en stor gryde og kom lidt olie i.
  6. Svits chili, hvidløg og ingefær i et minut.
  7. Tilsæt karry og gurkemeje og svits det ganske kort.
  8. Tilsæt nu kyllingestykker og rør det hele godt sammen.
  9. Hæld vand, sky, bouillon, kokosmælk og fishsauce i gryden og varm det op under låg.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Kog glasnudler som anvist på pakken.
  12. Lad suppen simre under låg i 10 minutter og samle sig.
  13. Skyld og snit forårsløg i tynde ringe.
  14. Tilsæt nu forårsløg og smag retten til med lime og salt og peber.
  15. Tilsæt frisk koriander, hvis du bruger denne krydderurt.
  16. Hæld nudlerne i thai suppen

Servering

Server straks med lidt brød og smør til.

Prøv også ærtesuppe

Tips til Thaisuppe

Smag på suppen når du har tilsat chili, da det ofte kan gøre retten for stærk

TRYK PÅ + for al Info om opskrift >>>
Fakta om opskriften
Navn: Thaisuppe original opskrift

Af:

Kort beskrivelse: Thaisuppe med friske krydderurter og glasnudler

Kategori: Supper

Billede af opskriften:
Thaisuppe original opskrift

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

Nutrition: 0, se info

Antal: Til 4 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
1 hel kylling (eller 500 gram bryst eller filet)
½ rød frisk chili
2 fed hvidløg
1 tsk. finthakket ingefær
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. karry
1 liter vand
1 spsk. fishsauce (tilfører Umami)
Hønsebouillon
1 dåse kokosmælk
5 forårsløg
1 lime
1 pakke glasnudler
Olie
Salt og peber
2 spsk. hakket koriander (Kan udelades)


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Thaisuppe original opskrift blev sidst redigeret: oktober 19th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/supper/thaisuppe-original-opskrift.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *