«

»

Print denne Indlæg

Medisterpølse med stuvet spidskål

Forårs medisterpølse med stuvet spidskål og grøntsags sauce

Af Min madopskrift

Til 4 personer (Børnevenlig) (sund mad) (Billig mad)

 

Medisterpølse behøver ikke være kedelig. Vi serverer her stuvede grøntsager i grøntsags sauce med nye kogte kartofler til medister pølsen. Denne ret er meget børnevenlig og tilmed sund.

Og vi kan garantere, at det smager meget bedre end det lyder.

Lav evt. rigelig sauce, så grøntsagerne kan sis fra, hvis børnene ikke ønsker at få dem med.

Vi har købt alle vores ingredienser til denne ret i Lidl og komponeret et lækkert måltid ud fra det.

Forårsmedister (Set og købt i Lidl 2014) består af svinekød og følgende ingredienser: Vand, løg, gulerødder, porrer, hvidløg, ramsløg.

Disse grøntsager giver en meget smagfuld og lækker medisterpølse.

Ingredienser Medisterpølse med stuvet spidskål:

  • 1 kg. forårsmedister
  • ½ Spidskål, frisk snittet
  • 1 stor gulerod skåret i terninger
  • 1 stor porer skåret på langs og snittet groft
  • ¼ fennikel, snittet groft
  • 4 forårsløg skåret i små skiver
  • ½ rød chili fintsnittet
  • 25 gram Smør
  • 1 ½ spsk. Hvedemel
  • 2 dl. Sødmælk
  • 4 dl. Kogevand fra kålen og grøntsagerne
  • Salt
  • Peber støt hvid
  • Muskat revet

Tilbehør til Medisterpølse med stuvet spidskål:

Kogte nye kartofler

Fremgangsmåde:

Kartofler

Skræl de nye kartofler og kog dem møre i letsaltet vand.

Forårsmedister

Kog medisterpølsen ca. 10 min. Ved svag varme i letsaltet vand. Kom den derefter op på en pande og brun den på begge sider i margarine eller anden fedtstof. Steg den færdig  ved svag varme og vend den engang i mellem. Det tager ca. 10 min.

Skær stokken ud af spidskålen, og snit den groft og mundrette stykker og kom det i en sigte. Skræl gulerod og skær den i terninger. Kom den med op i sigten. Rens porer, forårsløg og fennikel og snit dem og kom det med op i sigten. Hak chili og kom det med op i sigten.

Nu skylles det hele og det hele blancheres i letsaltet vand 3-4 minutter.

Eller dampkoges i en speciel gryde til dette formål. Gem grøntsagsvandet.

Grøntsags sauce
Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd til med mælk og væde fra grøntsagerne, til konsistensen er som du vil have den.

Evt. lav en meljævning af mel og vand fra grøntsager.

Lad sovsen koge godt igennem og kom grøntsagerne i. Skru ned på svag varme og lad det trække lidt.

Smag til med salt, peber og reven muskat.

Server forårsmedister med stuvet spidskål og grøntsager i grøntsags sauce og kogte nye kartofler

Tips

Spidskål kan erstattes af hvidkål.

Brug dine ynglings grøntsager og varierer vores forslag.

 

Summary
Recipe Name
Medisterpølse med stuvet spidskål
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Medisterpølse med stuvet spidskål blev sidst redigeret: maj 15th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/svinekoed-og-flaeskekoed/medisterpoelse-med-stuvet-spidskaal.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *