«

»

Print denne Indlæg

Rullesteg – Flæskerullesteg

Rullesteg – Flæskerullesteg med fyld

 

Køb en udbenet rullesteg hos slagteren men fyld den selv.

  • Rullesteg laves ofte af bov, nakkefilet og slag

Rullesteg laves af følgende udskæringer:

  • Rullesteg af bov laves af den store bovmuskel.
  • Rullesteg af nakkefilet laves af nakkefileten.
  • Rullesteg af slag laves af slag afpudset for fedt, svær og ben.

Bov, nakkefilet eller slag rulles sammen til stegen er ensartet i hele stykket.

Rulles ud og fyldes evt. med svesker, æbler og krydderier.

Rulles og snøres med ca. 1 – 2 cm mellemrum.

Af Min Madopskrift

Køb en udbenet rullesteg hos slagteren men fyld den selv.

  • Rullesteg laves ofte af bov, nakkefilet og slag

Rullesteg laves af følgende udskæringer:

  • Rullesteg af bov laves af den store bovmuskel.
  • Rullesteg af nakkefilet laves af nakkefileten.
  • Rullesteg af slag laves af slag afpudset for fedt, svær og ben.

Bov, nakkefilet eller slag rulles sammen til stegen er ensartet i hele stykket.

Rulles ud og fyldes evt. med svesker, æbler og krydderier.

Rulles og snøres med ca. 1 – 2 cm mellemrum.

Ingredienser Rullesteg – Flæskerullesteg
  • Ca. 1 kg. rullesteg af ovennævnte udskæring, f.eks. bov
  • 5 dl bouillon
  • 1 æble
  • 1 løg
  • En håndfuld persille
  • Smør eller margarine

Tilbehør

  • Kogte kartofler med persillesovs med surt
Fremgangsmåde Rullesteg – Flæskerullesteg
  1. Rul kødet ud og fyld den med svesker, æbler og krydderier. Rul og bind den sammen som anvist i toppen af opskrift.
  2. Krydr hele stegen med salt og peber.
  3. Tag en stor jerngryde eller lign.
  4. Varm fedtstoffet op til det ryger lidt.
  5. Brun stegen kraftigt hele vejen rundt, i alt ca.5.
  6. Tilsæt bouillon.
  7. Skru ned til svag varme og lad rullestegen stege under låg i ca. 30 minutter.
  8. Vend stegen og steg den 30 minutter igen eller indtil kødet er gennemstegt og mørt.
  9. Hæld væsken fra kødet og pak stegen ind.
  10. Lav persillesauce og kog kartofler
Prøv også verdens bedste flæskesteg

 

Tips til Rullesteg – Flæskerullesteg

  • Du kan evt. komme bacon rundt om stegen og svitse det godt.

Forslag til fyld:

  • Svesker, rosiner, champignons, tørrede abrikoser, tørrede tranebær, persille, krydderurter, æbler, løg, pesto og fars.
TRYK PÅ + for al Info om opskrift >>>
Fakta om opskriften
Navn: Rullesteg – Flæskerullesteg

Af:

Kort beskrivelse: Rullesteg – Flæskerullesteg med fyld

Kategori: Svinekød og flæskekød

Billede af opskriften:
Rullesteg – Flæskerullesteg

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 60 minutter

Tid i alt: 70 minutter

Nutrition: 0, se info

Antal: Giver en steg til ca. 4 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
Ca. 1 kg. rullesteg af ovennævnte udskæring
f.eks. bov
5 dl bouillon
1 æble
1 løg
En håndfuld persille
Smør eller margarine


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Rullesteg – Flæskerullesteg blev sidst redigeret: oktober 28th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/svinekoed-og-flaeskekoed/rullesteg-flaeskerullesteg.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *