«

»

Print denne Indlæg

Svineskank – sweinehaxe med brasede kartofler

Svineskank – sweinehaxe

Til 4 personer

 

Vi laver Svineskank – sweinehaxe med brasede kartofler og dampede grøntsager. Du kan indimellem købe svineskanke i både supermarkeder og discountforretninger i dag. Beregn en skank per mand og en halv for kvinder.

 

Af Min Madopskrift

Ingredienser Svineskank – sweinehaxe

  • 4 svineskanke
  • 1 spsk tørret rosmarin
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 4 fed hvidløg
  • 1 økologisk citron
  • Olivenolie
  • 1 liter bouillon eller vand
  • Salt og peber
  • Forkogte kartofler
  • Dampede grøntsager
  • Syltede agurker eller lign.

Tilbehør til Svineskank – sweinehaxe

  • Smørstegte brasede kartofler
  • Brun sauce

Fremgangsmåde Svineskank – sweinehaxe

  1. Tænd ovnen på 220 grader
  2. Skær overflødigt fedt væk og rids resten af fedtet i tern
  3. Tag en bradepande og smør den godt
  4. Læg skankerne på
  5. Smør lidt olie henover alle skanker
  6. Sæt det midt ind i den varme ovn
  7. Når der er gået ca. 30 minutter taget skanker ud og ovnen skrues ned til 150 grader
  8. Pres hvidløg og smør skankerne godt ind
  9. Krydr skankerne med resten af krydderierne
  10. Skyl citronen og riv lidt skal ud over til sidst
  11. Pres saften ud over og hæld vand eller bouillon ved
  12. Sæt det ind i ovnen igen
  13. Steg videre indtil skanker er møre eller vandet er næsten fordampet. Det tager ca. et par timer alt efter størrelse
  14. Vend skanker ind i mellem for bedste resultat
  15. I mellemtiden skæres de forkogte afkølede kartofler ud i skiver
  16. Steg kartofler med smør i små portioner for perfekt resultat
  17. Til sidst varmes alle kartofler i oven og serveres straks
  18. Damp grøntsager

Saucesky kommes i en lille saucegryde og koges ind og smages til med salt, peber og lidt citronsaft. Der kan evt. tilsættes lidt fløde

Servering

Hver person får en skank. Hertil serveres al tilbehøret

Prøv også Svineskank – sweinehaxe med øl

Tips til Svineskank – sweinehaxe 

Du kan erstatte noget af vand eller bouillon med god øl

TRYK PÅ + for al Info om opskrift >>>
Fakta om opskriften
Navn: Svineskank - sweinehaxe med brasede kartofler

Af:

Kort beskrivelse: Svineskank - sweinehaxe i ovn serveret med brasede kartofler

Kategori: Svinekød og flæskekød

Billede af opskriften:
Svineskank - sweinehaxe med brasede kartofler

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 120 minutter

Tid i alt: 130 minutter

Nutrition: 0, se info

Antal: 4 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
4 svineskanke
1 spsk tørret rosmarin
1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret basilikum
4 fed hvidløg
1 økologisk citron
Olivenolie
1 liter bouillon eller vand
Salt og peber
Forkogte kartofler
Dampede grøntsager
Syltede agurker eller lign.
Smørstegte brasede kartofler


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 2 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Svineskank – sweinehaxe med brasede kartofler blev sidst redigeret: november 17th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/svinekoed-og-flaeskekoed/svineskank-sweinehaxe-med-brasede-kartofler.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *