«

»

Print denne Indlæg

Blandet saft lavet på saftkoger

Blandet saft lavet på forskellige bær

Af Min madopskrift

 

Det er i juli måned at de fleste bær modnes. Så hvorfor ikke samle de forskellige bær og lave blandet saft! Den blandede saft du køber er mest æblesaft blandet med bær.

Her kan du selv bestemme mængden af bær og bærtypen og du får en meget mere velsmagende og lækker drik.

Man kan tilsætte jordbær, stikkelsbær, boysenbær, Loganbær, Taybær, hindbær, ribs, solbær, blåbær eller andre bær eller måske rabarber til sin saft, hvis man ønsker at eksperimentere lidt.

Man kan godt koge bær og så si det hele gennem et klæde, men det er pænt mere besværligt og vi synes at saften smager bedre hvis den bliver lavet på en saftkoger. Til blandet saft vil det være en god ide at tilsætte en del solbær, da solbær giver en fantastisk saft.

Ingredienser blandet saft:

  • Jordbær, solbær og andre bær
  • ½ kg sukker per liter siet saft
  • Atamon

Fremgangsmåde blandet saft:

Pluk bær, skyld og rens dem for dyr, grene og blade.

Tag saftkoger i tre dele og fyld den nederste gryde helt op med varmt vand.

Sæt delen med slangen ovenpå, og læg slangen i en dyb tallerken og sæt derefter den hullede del til bær eller frugt oveni.

Fyld gerne den hullede del helt op med kirsebær og tryk dem ned så låget kan lægges på.

Læg låget på, sæt klemmen på slangen, og skru varmen op på Max. Når vandet koger, skrues der så langt ned, at vandet stadig koger lidt kraftigt.

Når saften begynder at løbe ned i slangen, er det vigtigt at begynde at tappe af.  Er der for meget saft inde i gryden løber det over. Efter ca. en halv time kan der tappes lidt over en halv liter saft af. Denne saft hældes tilbage over bærrene i den hullede del, for at få de øverste bær til at sprænges og afgive deres saft.  Hæld derefter den aftappede saft i en stor gryde, evt. en suppegryde.

Lad ikke slangen stå åben, men åben og luk for den med klemmen. Lader du den stå åben lukker du trykket ud af gryden, og saften løber ikke til som det skal.

Hold øje med at gryden med vand ikke koger tør, da saftprocessen så stopper. Det kan også ødelægge den nederste gryde. Tilsæt kogende vand, hvis gryden løber tør.

Når saften begynder at blive lysere kan der ikke komme mere smag og saft ud af bærrene og det er på tide at slukke.

Derefter sis saften og der beregnes hvor meget saft der er. Der tilsættes ca. 500 gram sukker til hver liter saft.

Hvis der bruges søde bær, kan man nøjes med ca. 350 gram sukker til hver liter saft. Men smag på saften, det er den bedste måde, at konstatere det på. Er saften for sur, tilsættes ekstra sukker.

Tilsæt atamon efter kogning, da atamon mister sin virkning ved 100 grader. Tilsæt atamon efter brugsanvisning på flasken.

Kom saften på atamon skyllede flasker.

Den blandede saft fortyndes med iskoldt vand i forholdet 1:5 eller efter smag.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Blandet saft lavet på saftkoger
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 16 Review(s)
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Blandet saft lavet på saftkoger blev sidst redigeret: september 9th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/tilbehoer-til-mad/blandet-saft-lavet-paa-saftkoger.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *