«

»

Print denne Indlæg

Blommesaft

Blommesaft med citron og ægte vanilje

Af Min Madopskrift

 


Blommesaft er en velsmagende drik, som blandet blandet med hvidvin, kan bruges som velkomstdrink. Der findes mange sorter af blommer, som giver forskellig smag.

Man kan gøre blommesaft lidt mere børnevenlig, ved at pifte den lidt op med smage børn kan lide.

Vi har tilsat økologisk citron og vanilje til vores blommesaft.

Man kan også tilsætte jordbær, hindbær, ribs, solbær eller andre bær til sin saft, hvis man ønsker at eksperimentere lidt.

Vi bruger altid saftkoger til saft, fordelene er mange, men man kan også bruge saftpose.

Ingredienser blommesaft:

  • Blommer
  • 2 stk. økologiske citroner
  • ½ kg sukker per liter siet saft
  • Atamon

Fremgangsmåde blommesaft:

Pluk blommer, skyld og rens dem for dyr, grene og blade. Derefter fjernes sten fra blommerne.

Tag saftkoger i tre dele og fyld den nederste gryde helt op med varmt vand.

Sæt delen med slangen ovenpå, og læg slangen i en dyb tallerken og sæt derefter den hullede del til bær eller frugt oveni.

Fyld gerne den hullede del helt op med blommer og tryk dem ned så låget kan lægges på.

Læg låget på, sæt klemmen på slangen, og skru varmen op på Max. Når vandet koger, skrues der så langt ned, at vandet stadig koger lidt kraftigt.

Når saften begynder at løbe ned i slangen, er det vigtigt at begynde at tappe af og hælde det op i en stor gryde.  Er der for meget saft inde i gryden løber det over. Efter ca. en halv time kan der tappes lidt over en halv liter saft af. Denne saft hældes tilbage over blommerne i den hullede del, for at få de øverste bær til at sprænges og afgive deres saft. Hæld derefter den aftappede saft i en stor gryde, evt. en suppegryde.

Lad ikke slangen stå åben, men åben og luk for den med klemmen. Lader du den stå åben lukker du trykket ud af gryden, og saften løber ikke til som det skal.

Hold øje med at gryden med vand ikke koger tør, da saftprocessen så stopper. Det kan også ødelægge den nederste gryde. Tilsæt kogende vand, hvis gryden løber tør.

Når saften begynder at blive lysere kan der ikke komme mere smag og saft ud af blommerne og det er på tide at slukke.

Derefter sis saften og der beregnes hvor meget saft der er. Flæk nu vaniljestang og tag kornene ud og kom det hele, både korn og stang i en stor gryde. Pres citroner og hæld det hele, både saft og citron op i saften. Lad det nu trække til dagen efter.

Kog saften op igen med sukkeret. Der tilsættes ca. 500 gram sukker til hver liter saft.

Hvis der bruges meget søde blommer, kan man nøjes med ca. 350 gram sukker til hver liter saft. Men smag på saften, det er den bedste måde, at konstatere det på. Er saften for sur, tilsættes ekstra sukker.

Lad det småkoge i 5 minutter. Kom blommesaft på rene, skoldede flasker (brug en tragt). Køl saften af, og opbevar den i køleskab, hvis der ikke er konserveringsmiddel eller nok sukker i.

Hvis saften skal gemmes:

Tilsæt atamon efter kogning, da atamon mister sin virkning ved 100 grader. Tilsæt atamon efter brugsanvisning på flasken.

Kom saften på atamon skyllede flasker.

Blommesaften fortyndes med iskoldt vand i forholdet 1:5 eller efter smag.

 

Summary
Recipe Name
Blommesaft
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Blommesaft blev sidst redigeret: september 30th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/tilbehoer-til-mad/blommesaft.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *