«

»

Print denne Indlæg

Fersken kryddersnaps

Fersken kryddersnaps – Fersken dram

Af Min Madopskrift

Brug nyplukkede og fuldmodne ferskner – økologiske hvis muligt. Du kan bruge alle sorter af fersken.

Vi har ændret denne opskrift fra originalen. Her bruges der 12 mellemstore ferskner.  Vores kryddersnaps kom i gæring, og det har vi ikke prøvet før.

Vi fandt ud af, at der kom for mange ferskner i opbevaringsglasset, derved blev vodkaen fortyndet så meget, at bakterierne kunne danne kulsyre.

Vi vil anbefale, at man kun fylder opbevaringsglasset man bruger, halvt op med frugt!

Inden du går i gang kan du læse vores guide her: Kryddersnaps guide

Ingredienser:

  • Ferskner
  • 40 % triple distilled vodka

Fremgangsmåde:

Pluk  de mellemstore ferskner og fjern skin. (Dette gøres lettest, hvis du først dypper dem i kogende vand i 30-60 sekunder og derefter køler dem ned i koldt vand).

Fjern sten og skær fersken i kvarte.

Put stykker af fersken og sten halvt op, i en ren glaskrukke med tætsluttende låg.

Fyld glasset helt op med klar ren vodka – ca. 40 % alkohol eller mere.

Lad fersken kryddersnaps stå mørkt 1-2 måneder ved lav stuetemperatur, 18-20 grader

Ryst glasset let og smag på det fra tid til anden.

Derefter filtrer blandingen, f. eks gennem et kaffefilter.

Gem igen mindst 1 måned i en ren glasflaske eller krukke med tætsluttende låg på et mørkt sted ved stuetemperatur før servering af fersken kryddersnapsen.

Er din kryddersnaps ikke som den skal være, læs følgende artikel som måske kan redde din dram.

Justerer din kryddersnaps

 

Summary
Recipe Name
Fersken kryddersnaps
Published On
Preparation Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Fersken kryddersnaps blev sidst redigeret: september 25th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/tilbehoer-til-mad/fersken-kryddersnaps.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *