«

»

Print denne Indlæg

Perfekte flødekartofler af forkogte kartofler

Flødekartofler af vinterkartofler

Af min madopskrift

Til 4 personer. Tid 30 min

 

Her har vi brugt kolde kogte vinterkartofler. Nye kartofler må ikke forkoges. Har du kartofler tilovers fra dagen før, kan de laves som flødekartofler. Bemærk at tiden i ovnen reduceres væsentligt i forhold til ikke kogte kartofler. Derfor kan væsken reduceres lidt.

Ingredienser flødekartofler:

1,5 kg. kartofler

3 dl.fløde

2 dl. sødmælk

2 store kviste frisk hakket rosmarin eller 1 spsk. tørret.

1/2 tsk. revet muskatnød

Smør

Salt og peber

Fremgangsmåde flødekartofler:

Kartoflerne skrælles og koges i letsaltet vand i ca. 9 min og bliver liggende 9 min. i kogevandet.

Derefter afkøles kartoflerne helt, kommes i køleskabet og bruges næste dag.

Skær kartoflerne i skiver, og læg dem i et ovnfast fad, sammen med frisk hakket rosmarin.  (Eller tørret)

Drys med muskatnød, salt og peber. Hæld fløden over. Afslut med et par smørklatter.

Sæt fadet i ovnen i en ca. en halv time ved 200 grader, eller til kartoflerne har suget al fløden og har fået farve.

Tips

Rosmarin kan udelades.

Fløde kan erstatte sødmælk.

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Perfekte flødekartofler af forkogte kartofler blev sidst redigeret: august 1st, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/tilbehoer-til-mad/perfekte-floedekartofler-af-forkogte-kartofler.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *